Trăiască și-nflorească!

what„Este adevărat că 100.000 de pensii speciale au echivalentul cu 4.000.000 de pensii ale românilor de rând. Date foarte clare vom putea avea în perioada următoare, după ce le strângem de la instituții. Deocamdată aceste informații au fost date de Institutul Național de Statistică”. (Olguța Vasilescu, 09.07.2017)

Carevasăzică, dând crezare institutului, pensia specială medie este de 40 ori mai mare decât pensia medie a omului de rând. Sună proletar, nu?

Și chiar dacă axiomatic „este adevărat”, să încercăm o verificare băbească a problemei, făcând uz de materialul clientului citat, adică de raportul INS-ului.

(sursa: www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/pensii_tr1r17.pdf)

ins1

Dacă din cei 4.672.000 de pensionari, înregistrați în trim. I. 2017, îi „extragem” pe cei 4.100.000 (speciali și de rând), cu tot cu pensia medie de 981 lei, le revine un buget lunar de aproximativ 4,022 miliarde.

Bugetul de 4,022 miliarde se împarte în mod egal: jumătate specialilor, jumătate pensionarilor de rând.  De aici rezultă următoarele:

  • pensia specială medie: 20.110 lei;
  • pensia „de rând” medie:    503 lei.

Seriooooooooos, doamna ministru?!! Și din cele o sută de mii, cam câte sunt militare? Că văd că nu vreți să faceți distincție între specialii ăștia! Sau poate ați vrut să spuneți că 100.000 de pensii de-ale lu’ dna Livia de la CCR fac cât 4.000.000 de pensii de-ale lu’ tanti Leana de la CAP, care e cu totul altceva!

Puneți, doamna ministru, toate pensiile în ordine până în octombrie, dar nu mai girați preambuluri ale presei, demne de o Mare Revoluție! Tot din octombrie… Că iar ajungem la traiască și-nflorească!

Alexcta
Abonat
Alexcta

Va salut!
De o luna sunteti cam pesimist.
Nu spun ca nu aveti dreptate.
Este o mizerie ce se intampla(lipsa de informatii clare).
NU este prima data.
Poate ar fi bine sa informam pensionarii ca NU scrie nicaieri ca pensiile actualizate(15%) vor avea efect asupra cuantumului in plata.

Admin
Vizitator
Admin

Abia aștept un motiv de optimism, să știți! 🙂 Nu deranjează atât lipsa informațiilor, cât colportările.
Lucrul acesta l-am mai spus; dacă pensia în plată este contributivă, actualizarea nu are efect asupra ei, chiar și dintr-un motiv simplu, tehnic: pensia contributivă nu are în baza de calcul soldă de funcție.
Cu respect!

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna ziua, optimist privind problema, ar trebui sa ne bucuram ca se cer date de la institutii. In acest fel poate se vor convinge toti odata pentru totdeauna ca pensia militara nu este pensie speciala si ca , cuantumul ei nu reflecta decat privatiunile la care am fost supusi si angajentul statului fata de noi. Totodata poate se vor convinge toti ca adevaratii militari au pensii onorabile si de bun simt.
O zi buna va doresc !

Admin
Vizitator
Admin

Nu am nimic împotriva acestei acțiuni, ea este normală și necesară. Anormal este să confirmi, în fața a milioane de oameni, aberațiile presei, fără să te gândești la consecințele pe care le pot avea asupra unei categorii sociale.
O zi frumoasă și dvs.!

Ionel
Vizitator
Ionel

De aici rezulta competenta oamenilor care ne conduc. Totul este facut in purul stil romanesc ,,pe repede inainte,, fara sa se tina cont ca in joc este onoarea, demnitatea si munca de atatia amar de ani a unor oameni. Sunt convins ca nu vor scoate legea pensiilor militare deoarece toate statele membre NATO si nu numai, o au. In schimb vor amenda Legea 223 / 2015 in asa fel incat sa uiram ca am fost vreodata militari. Este noaptea mintii sa supui niste fosti angajati care nu au contribuut niciodata la niste criterii de contributivitate stabilite tot de tine fost… Citește mai mult »

Admin
Vizitator
Admin

Din declarațiile dnei ministru, cuantumurile s-ar păstra. Vom vedea…

CORNEL
Vizitator
CORNEL

La ora 10,54 a intrat pensia pe card fara nici omodificare !

Barabas
Abonat
Barabas

Este absolut remarcabil (o noua premiera mondiala, cred – ca si cum nu era suficienta aceea a cartonasului rosu aratat propriului guvern) si ne-ar situa pe primul loc in clasamentul natiunilor cu un simt al umorului iesit din comun, faptul ca distinsa doamna ministru dezinformeaza (ca un jurnalist cu diploma si etica profesionala cumparate de la privat) tocmai din fotoliul pe care il ocupa in fruntea unui minister. Ba dezinformeaza cu gratioasa nonsalanta din dotare, ba ridica din gratiosii sai umeri ca si cum, ditamai ministrul in fostul si in actualul guvern… si tot vorbind despre pensii de atata timp,… Citește mai mult »

Admin
Vizitator
Admin

Eu cred că doamna ministru a picat în plasa breaking-news-ului bombastico-șocant, confirmând știrea fără să gândească. Mă îndoiesc că nu a citit acele statistici/rapoarte, însă nu vrea să despartă apele, iar asta e grav. Nu are timp doamna ministru și de acest site, cel puțin de la serviciu, că din iunie n-am mai tras nimeni de la minister cu ochiu’ pe-aici 🙂 Probabil nu are la ce.

tigri2
Vizitator
tigri2

Anul 2016 pentru plata tuturor pensiilor s-au cheltuit 58 miliarde lei iar pentru plata celor 170.000 de pensii militare,5,4 mld lei. Media pensiilor militare este 3200 lei/luna . Fiind vorba de cele 3 milioane de pensii si vreo doua milioane de ajutoare sociale, media celor 4 milioane, cele mai mici ar fi pe undeva la 700 lei/luna. Pensia medie pe tara este de 1400 lei .Militarii au cam de 2 ori pensia medie 100.000 pensii vis a vis de 4 mil de pensii ar rezulta ca o pensie din cele o suta de mii este de 40 de ori mai… Citește mai mult »

tigri2
Vizitator
tigri2

Erata: pensia medie 2016 era de 958(dar aici intra si cei peste 2 milioane de asistati social)

Admin
Vizitator
Admin

Normal că se joacă și manipulează! Contează și are efect știrea, nu dezmințirea sau demontarea ei.

micutzul
Vizitator
micutzul

Atacul impotriva pensiilor militare a reinceput atat in ziare cart si la posturi TV. Karatista isi ridica fustita cu nonsalanta si se preface a nu intelege nici acum ca o pensie militara de stat nu este pensie speciala si nici nu poate sa fie calculata pe baza de contributivitate fiindca militarii nu au contribuit la sistemul de pensii civil. Pe un post de televiziune un tip Chireac face aceleasi afirmatii si spune ca trebuie avute in vedere pensiile speciale. Pana la urma cred ca toata aceasta mafie politica ne foloseste ca moneda de schimb in fata civililor si am impresia… Citește mai mult »

Admin
Vizitator
Admin

Bine ar fi dacă să recunoască, dar am rezerve serioase, mai ales că presa care le aduce servicii politicienilor trebuie să duduie de mânie, iar mânia e generatoare de rating și profit. În privința problemelor ridicate de dvs., trebuie făcută o remarcă generală. Dacă va rămâne în vigoare Legea 223, iar procedurile stabilite prin M.25 neschimbate (deși sunt anacronoice cu LSU și, după părerea mea, neaplicabile pe structura ei), orice actualizare trebuie să ia în calcul toate elementele avute în cele 6 luni, la nivelul procentual prevăzut în statul de plată. 1) Așa cum unui colonel pe „stil vechi” i… Citește mai mult »

tigri2
Vizitator
tigri2

Sa fie clar, la inceputul anului viitor , noi pensionarii nu vom primi nimic, poate prin toamna anului viitor. Trebuie sa apara norme / hotarari de aplicare a LSU cu privire la pensii , apoi ceva sumbru se pregateste acuma , in vara asta, iar sistemul nostru de pensii va fi rau zdruncinat, doar o minune ne va ajuta!

tigri2
Vizitator
tigri2

PREGATIREA NOII LEGI A PENSIILOR, URGENTATA Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu: „Adunate, aproximativ 120.000 de pensii speciale sunt egale cu 4 milioane de pensii normale.” De aceste pensii speciale beneficiaza fostii angajati din politie, armata, parchet, instante, dar si 600 de parlamentari. Aviatia,marina, parasutistii-cei cu ALTE CONDITII din aceste arme nu au de ce sa se teama. Bineinteles, se va produce o nivelare, adio pensii de cinci cifre iar cu privire la „dreptul castigat” sa nu fiti chiar asa de increzatori- este o simpla hotarare a CCR ,nu este LEGE ORGANICA. Fiind castigat cam incorect ,poate fi pierdut tot asa… Citește mai mult »

Admin
Vizitator
Admin

Vorbește prostii doamna! Ce înseamnă pensie normală în concepția dumneaei? Bănuiesc că cel puțin 1000 lei, și atunci cum poate fi MEDIA a 120.000 de pensii speciale 33.000 lei?? Sunt angajați din armată cu asemenea pensie? Poate fi unul cu 20.000, dar căruia trebuie să-i corespundă altul mai special, cu 46.000, ca să nu se strice media de 33.000. Cum, naiba, cu 120.000 de pensii de 33.000 lei și 4 milioane de pensii de 1000 lei poți să ajungi la pensia medie pe țară dată de INS, 981 lei?? Dreptul câștigat e dreptul la pensie, nu la o sumă anume,… Citește mai mult »

iosif
Vizitator
iosif

Foarte interesant.

Dreptul la pensie golit de continut. Ar putea fi si valoarea zero.

Si ce mai stat de Drept!!!!!

Legea organica (223) poate fi modificata printr-o ordonanta fie ea si de urgenta, iar o decizie a Curtii Constitutionale e „o simpla hotarare”.
In ce fel de Stat traim?

tigri2
Vizitator
tigri2

Vai, cata intelepciune si cum te mai „linge” Ifrim pe blogul zanatecului de Gelu. Mai oameni buni, daca va placeti luati-va dar lasati-ne ,pe noi, in pace , noi suntem bisexuali.

Ifrim
Vizitator
Ifrim

Si cum spuneati d-le Admin, d-stra le aratati ocupationale,militare morsa chireac cum citeste? Speciale! Daca n,am contribuit dar consideram ca am contribuit tot asa de corect este n,am lucrat dar consideram ca am lucrat si-mi baga stagiu potential ca disponibilizat! O seara buna!

Admin
Vizitator
Admin

Doar nu vă așteptați la bună-credință din partea lu’ musiu analist! Da, corectă observația!

mos alecu
Vizitator
mos alecu

Mos Alecu @Marce Alex… La : „…n contextul in care madam olguta vasilescu a spus aseara ca suma a 100000 pensii speciale este egala cu suma a 4 milioane pensii normale…” . Eu n-am auzit-o pe ea … l-am auzit pe unu’ gras si tare pupincurist la americani … Acel gras tot repetind idiotia asta … Pensiile „normale” (vreo 4,67 mil.) „costa” vreo 4,6 mld (miliarde) lei . Pensii „speciale” (de serviciu) sint vreo 8 mii si „costa” numai vreo 68 mil. (milioane) lei … Daca mai adaugam la „speciale” si pensiile militare (vreo 200 mii) a cite vreo 5.000… Citește mai mult »

Admin
Vizitator
Admin

A citat-o în ziarul lui, cu ghilimelele de rigoare, și bănuiesc că nu e și mincinos. Am folosit INS-ul pentru că el a fost invocat; de altfel, statistici oficiale și mai relevante sunt multe. Dar cine le bagă în seamă! Nu se vrea adevărul, ci prilej de aruncat cu lături.
La gunoi ajung, automat, link-urile multiple. Dar se pot fenta:)

Liviu PO
Vizitator
Liviu PO

Doamna Ministru probabil a dorit sa spuna ,sau i s-a spus ca suma aferenta platii pentru un an a pensiilor pentru 100000 de „speciali” este egala cu cea a platii pentru o luna a 4 milioane de pensionari.Cumva s-a incurcat in vorbe si a iesit ce a iesit…
Oricum Armata a pierdut enorm datorita faptului ca ieri, cand ar fi trebuit ca in toate unitatile militare sa se organizeze comemorari a eroismului de la Marasti de acum 100 de ani (retrageri cu torte,mitinguri aeriene etc) s-a dormit in bocanci…
Halal,aferim si alte turcisme.Vai de capul nostru…

Admin
Vizitator
Admin

Ce a ieșit așa rămâne! Textul a fost bine gândit dinainte și „servit” spre confirmare dnei ministru.
Totuși, armata asta are încă un „comandant suprem”! O fi având legătură ignoranța sau uitarea Domniei sale cu compătimirea celor care au luat-o pe coajă acum o sută de ani de la unii în izmene? 🙂

Liviu PO
Vizitator
Liviu PO

Folclorul spune ca erau cu ” fara de ele”,sau le fluturau la baionete.Eh ,caldura mare mon cher!

Barabas
Abonat
Barabas

Fara cuvinte…
(a se citi ultimele doua paragrafe ale acestui text referitor, atentie, la… LSU)
Si mai vorbeste autorul, inca din titlu, despre cinism!
http://adevarul.ro/news/societate/cinismul-legii-salarizarii-1_596783895ab6550cb8115561/index.html

Admin
Vizitator
Admin

Diogene era mic copil pe lângă ăsta! Legea gravitației nu e cinică, cumva?

Barabas
Abonat
Barabas

:))
Ba da… Avand in vedere ca ne cad in cap, absolut legal, de la mere la meteoriti. Pana si Newton s-a dovedit mai cinic decat… Diogene!

Admin
Vizitator
Admin

Aha, deci căzutul în cap e legal! :))

Barabas
Abonat
Barabas

Imi cer scuze, trebuia sa spun ”penultimul si antepenultimul paragraf”.

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna seara, domnule administrator chiar nu stie nimeni ce ne clocesc astia ? Tudose se lauda ca deja comisia lucreaza……imposibil sa nu stie nimeni nimic. Desfiinteaza astia legea pensiilor militare…….sau nu ?

Admin
Vizitator
Admin

Bună seara,
Cea mai eficientă cale de a evita un răspuns concret e acela cu existența mai multor variante de lucru, caz în care fiecare avem posibilitatea de a crede în varianta favorabilă nouă și să stăm liniștiți. Poate au dreptate și ar trebui să mai avem răbdare, dar nu prea mult! Dacă va fi o lege unitară, e clar că va fi doar una.

tigri2
Vizitator
tigri2

Nu ne cloceste nimeni, nimic.Pensiile militare au fost decuplate de la sistemul public de pensii. Acuma trebuie ca oamenii nostri sa se prezinte cu o viziune clara asupra reglementarilor din sistemul militar de pensii unde , acuma este o harababura de nedescris. Sunt chemati la discutii toti factorii de decizie si toti reprezentantii organizatiilor d e pensionari militari. O sa fimk chestionati , pregatiti-va sa ridicati probleme -pertinente.Trebuie ca fiecare dintre noi sa fim pusi in cutiuta logica , fara discriminare de perioada de iesire la pensie, de grupa de munca, de vechime si de tot felul de sporuri inventii… Citește mai mult »

Iulius
Abonat
Iulius

In maxim 60 de zile se va modifica limita minima de dobândire a pensiei militare de stat pentru limita de vârsta, prin majorarea de la 45 ani in prezent, la 50 de ani. Materializarea creșterii vârstei minime de pensionare, de la 45 la 50 de ani, se va realiza fie printr-o noua OUG sau prin Legea de modificare si aprobare a OUG 57/2015, aflată in proces legislativ la CD – camera decizionala. Cei care au intre 45-50 de ani si beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare trebuie sa înainteze rapoartele de trecere in rezerva cu drept de pensie militară… Citește mai mult »

Admin
Vizitator
Admin

De la 47 la 50, că nu se mai încadrează nimeni la 45; le-a trecut vremea 🙂
Ar fi bine să fie o măsură/decizie anunțată din timp și cu opțiunile pe care le-ați menționat.

Iulius
Abonat
Iulius

A fost anunțată, toți cei in cauza știu asta de la șefii dumnealor, acum decizia le aparține…., chitaielile ulterioare nu se vor lua in calcul!

Gicu
Editor
Gicu

Este poveste, toti cei care au grupa de munca „speciala” beneficiaza de reducere 13 ani la 26 lucrati, asa ca toti cei nascuti dupa 1970 au conditiile (cei care sunt militari de cariera, nu smecherasii). Pentru a modifica acest lucru trebuie umblat la grupele de munca si revenit la nivelul din 2000.

Iulius
Abonat
Iulius

PENSIILE MILITARE SCAD DRAMATIC!
Cititi si va minunati!
http://www.snlp.ro/_files/Ordonana_de_Urgena_28.07.2017_grup_de_lucru.pdf

Gicu
Editor
Gicu

Pensiile militare in plata raman la nivelul calculat. Restul nu este problema ca vor iesi dupa 2022, cand veniturile cadrelor militare se dubleaza, iar pensia chiar daca nu mai are sporuri, va avea o pensie mai mare decat cel iesit pana acum.