Trăiască și-nflorească!

what„Este adevărat că 100.000 de pensii speciale au echivalentul cu 4.000.000 de pensii ale românilor de rând. Date foarte clare vom putea avea în perioada următoare, după ce le strângem de la instituții. Deocamdată aceste informații au fost date de Institutul Național de Statistică”. (Olguța Vasilescu, 09.07.2017)

Carevasăzică, dând crezare institutului, pensia specială medie este de 40 ori mai mare decât pensia medie a omului de rând. Sună proletar, nu?

Și chiar dacă axiomatic „este adevărat”, să încercăm o verificare băbească a problemei, făcând uz de materialul clientului citat, adică de raportul INS-ului.

(sursa: www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/pensii_tr1r17.pdf)

ins1

Dacă din cei 4.672.000 de pensionari, înregistrați în trim. I. 2017, îi „extragem” pe cei 4.100.000 (speciali și de rând), cu tot cu pensia medie de 981 lei, le revine un buget lunar de aproximativ 4,022 miliarde.

Bugetul de 4,022 miliarde se împarte în mod egal: jumătate specialilor, jumătate pensionarilor de rând.  De aici rezultă următoarele:

  • pensia specială medie: 20.110 lei;
  • pensia „de rând” medie:    503 lei.

Seriooooooooos, doamna ministru?!! Și din cele o sută de mii, cam câte sunt militare? Că văd că nu vreți să faceți distincție între specialii ăștia! Sau poate ați vrut să spuneți că 100.000 de pensii de-ale lu’ dna Livia de la CCR fac cât 4.000.000 de pensii de-ale lu’ tanti Leana de la CAP, care e cu totul altceva!

Puneți, doamna ministru, toate pensiile în ordine până în octombrie, dar nu mai girați preambuluri ale presei, demne de o Mare Revoluție! Tot din octombrie… Că iar ajungem la traiască și-nflorească!

Alexcta
Abonat
Alexcta

Va salut!
De o luna sunteti cam pesimist.
Nu spun ca nu aveti dreptate.
Este o mizerie ce se intampla(lipsa de informatii clare).
NU este prima data.
Poate ar fi bine sa informam pensionarii ca NU scrie nicaieri ca pensiile actualizate(15%) vor avea efect asupra cuantumului in plata.

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna ziua, optimist privind problema, ar trebui sa ne bucuram ca se cer date de la institutii. In acest fel poate se vor convinge toti odata pentru totdeauna ca pensia militara nu este pensie speciala si ca , cuantumul ei nu reflecta decat privatiunile la care am fost supusi si angajentul statului fata de noi. Totodata poate se vor convinge toti ca adevaratii militari au pensii onorabile si de bun simt.
O zi buna va doresc !

CORNEL
Vizitator
CORNEL

La ora 10,54 a intrat pensia pe card fara nici omodificare !

Barabas
Abonat
Barabas

Este absolut remarcabil (o noua premiera mondiala, cred – ca si cum nu era suficienta aceea a cartonasului rosu aratat propriului guvern) si ne-ar situa pe primul loc in clasamentul natiunilor cu un simt al umorului iesit din comun, faptul ca distinsa doamna ministru dezinformeaza (ca un jurnalist cu diploma si etica profesionala cumparate de la privat) tocmai din fotoliul pe care il ocupa in fruntea unui minister. Ba dezinformeaza cu gratioasa nonsalanta din dotare, ba ridica din gratiosii sai umeri ca si cum, ditamai ministrul in fostul si in actualul guvern… si tot vorbind despre pensii de atata timp,… Citește mai mult »

tigri2
Vizitator
tigri2

Anul 2016 pentru plata tuturor pensiilor s-au cheltuit 58 miliarde lei iar pentru plata celor 170.000 de pensii militare,5,4 mld lei. Media pensiilor militare este 3200 lei/luna . Fiind vorba de cele 3 milioane de pensii si vreo doua milioane de ajutoare sociale, media celor 4 milioane, cele mai mici ar fi pe undeva la 700 lei/luna. Pensia medie pe tara este de 1400 lei .Militarii au cam de 2 ori pensia medie 100.000 pensii vis a vis de 4 mil de pensii ar rezulta ca o pensie din cele o suta de mii este de 40 de ori mai… Citește mai mult »

micutzul
Vizitator
micutzul

Atacul impotriva pensiilor militare a reinceput atat in ziare cart si la posturi TV. Karatista isi ridica fustita cu nonsalanta si se preface a nu intelege nici acum ca o pensie militara de stat nu este pensie speciala si nici nu poate sa fie calculata pe baza de contributivitate fiindca militarii nu au contribuit la sistemul de pensii civil. Pe un post de televiziune un tip Chireac face aceleasi afirmatii si spune ca trebuie avute in vedere pensiile speciale. Pana la urma cred ca toata aceasta mafie politica ne foloseste ca moneda de schimb in fata civililor si am impresia… Citește mai mult »

Ifrim
Vizitator
Ifrim

Si cum spuneati d-le Admin, d-stra le aratati ocupationale,militare morsa chireac cum citeste? Speciale! Daca n,am contribuit dar consideram ca am contribuit tot asa de corect este n,am lucrat dar consideram ca am lucrat si-mi baga stagiu potential ca disponibilizat! O seara buna!

mos alecu
Vizitator
mos alecu

Mos Alecu @Marce Alex… La : „…n contextul in care madam olguta vasilescu a spus aseara ca suma a 100000 pensii speciale este egala cu suma a 4 milioane pensii normale…” . Eu n-am auzit-o pe ea … l-am auzit pe unu’ gras si tare pupincurist la americani … Acel gras tot repetind idiotia asta … Pensiile „normale” (vreo 4,67 mil.) „costa” vreo 4,6 mld (miliarde) lei . Pensii „speciale” (de serviciu) sint vreo 8 mii si „costa” numai vreo 68 mil. (milioane) lei … Daca mai adaugam la „speciale” si pensiile militare (vreo 200 mii) a cite vreo 5.000… Citește mai mult »

Barabas
Abonat
Barabas

Fara cuvinte…
(a se citi ultimele doua paragrafe ale acestui text referitor, atentie, la… LSU)
Si mai vorbeste autorul, inca din titlu, despre cinism!
http://adevarul.ro/news/societate/cinismul-legii-salarizarii-1_596783895ab6550cb8115561/index.html

Barabas
Abonat
Barabas

Imi cer scuze, trebuia sa spun ”penultimul si antepenultimul paragraf”.

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna seara, domnule administrator chiar nu stie nimeni ce ne clocesc astia ? Tudose se lauda ca deja comisia lucreaza……imposibil sa nu stie nimeni nimic. Desfiinteaza astia legea pensiilor militare…….sau nu ?

Iulius
Abonat
Iulius

In maxim 60 de zile se va modifica limita minima de dobândire a pensiei militare de stat pentru limita de vârsta, prin majorarea de la 45 ani in prezent, la 50 de ani. Materializarea creșterii vârstei minime de pensionare, de la 45 la 50 de ani, se va realiza fie printr-o noua OUG sau prin Legea de modificare si aprobare a OUG 57/2015, aflată in proces legislativ la CD – camera decizionala. Cei care au intre 45-50 de ani si beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare trebuie sa înainteze rapoartele de trecere in rezerva cu drept de pensie militară… Citește mai mult »

Iulius
Abonat
Iulius

PENSIILE MILITARE SCAD DRAMATIC!
Cititi si va minunati!
http://www.snlp.ro/_files/Ordonana_de_Urgena_28.07.2017_grup_de_lucru.pdf