Sprijin în alegerea celor 6 luni pentru stabilirea bazei de calcul a pensiei

Dl Ioan Spătăcean din Cluj-Napoca, căruia îi mulțumim, ne-a trimis un fișier Excel, cu tabele de calcul, instrucțiuni aferente, precum și o serie de aspecte legislative importante, pe care le puteți utiliza în alegerea celor 6 luni mai favorabile pentru stabilirea bazei de Suport6lunicalcul a pensiei recalculate în baza Legii 223/2015. Fișierul se adresează celor ale căror venituri eligibile se încadrează în intervalul octombrie 1994 – decembrie 2010, și se descarcă dând click pe imaginea alăturată sau aici.

De asemenea, puteți descărca și un calculator al pensiei când se cunosc elementele salariale pe 6 luni (coeficienți și procente ale sporurilor)  de aici.

Un calculator (de exercițiu) al pensiei nete, cu argumentarea compensației pentru contribuția la buget -> aici.

Gigi
Vizitator
Gigi

Am onoarea! Va rog, daca sunteti amabil,sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:In anul 2011 soldele au fost diminuate .Pot sa-mi aleg cele 6 luni in acel an?(2011) Se actualizeaza cu procentul anterior de diminuare?
Va multumesc!

Floca Liviu
Vizitator
Floca Liviu

Onoare si respect din GERMANIA pentru cineva care chiar face ceva pentru noi nu doar latra de pe margine!
Am ales pt. baza de calcul august 2006 ian 2007.
In noiembrie 2006, parca, IC s-a majorat ca si clasele. Am acum 5,5 si 45% IC. Acestea se calculeaza pentru toata perioada sau pana in noiembrie se calculeaza cele vechi? Am ramas pe aceasi functie doar s-a majorat. De asemenea parca in dec 2006 s-a introdus confidentialitate. Se acorda toata perioada sau doar doua luni?
Despre mine puteti citi pe blogul Financiari 1983 Oameni care au facut si altceva.
Cu stima reala
Liviu FLOCA

Nicu G.
Vizitator
Nicu G.

Am onoarea sa va salut!
D-le Admin,de ce in acea aplicatie de calcul nu ati introdus si prevazut faptul ca din 2011 in soldele taiate s-a introdus o compensare,cnf.L.285,art.5,alin.1.
Adica,din suma bruta realizata s-a introdus aceasta suma compensatorie(CAS)marindu-se astfel brutul(brut majorat).
Aceasta suma se introduce in baza de calcul?Daca da cine o introdce in buletinul de calcul,serviciul financiar din teritoriu sau casa sect. de pensii?
Va multumesc pt.tot ce faceti !

Marius Iulian
Vizitator
Marius Iulian

pentru perioada aleasa de 6 luni cand aveam gradul de capitan mi-a iesit un calcul de 75,96 suma celor 6 luni, media fiind de 12,66 , iar pentru perioada aleasa de 6 luni cand aveam gradul de maior mi-a iesit un calcul de 70,16 suma celor 6 luni, media fiind de 11,69. Ce perioada sa aleg? Cea in care aveam grad mai mic, specific ca in ambele perioade am avut indemnizatie de comanda.