Calculul vechimii

Calculul vechimii
2355 Downloads

 

loading...

Fișier Excel:

 • Calculează vechimea în muncă și sporurile pentru condiții;
 • Verifică îndeplinirea condițiilor de pensionare la limită de vârstă.

Bază: Legea 223/2015.

Apăsați „Descarcă acum/Download now” pentru a descărca fișierul.

9 Replies to “Calculul vechimii”

 1. Buna dimineata! Am cateva neclaritati! Am fost ofiter activ pana in oct 2009. Am in armata o vechime de 37 de ani! Am predat in viata civila inca din anul 2000 in paralel cu armata si dupa armata (platind sume consistente de CASS) si am cumulat o vechime in viata civila pana in azi inclusiv! Am valorificat vechimea din viata civila dobandind in perioada intre 2011 -2015 inca o pensie suplimentara inclusa in pensia de la Casa Sectoriala. In decembrie 2014 m-am oprit cu trimisul documentelor la CSP realizand ca imi vor confisca si plafona practic vechimea necesara! Furt! ! Am in acest moment 45 de ani vechime cumulata conform L 223 (consemnata in decizia de recalculare)! In viata militara pentru o pensie completa imi ajung 36 de ani! Am 62 de ani! Cum imi vor acorda pensia conform legii civile dla implinirea varstei de 65 de ani? De cand ? Va multumesc!

  1. Bună seara,
   La împlinirea vârstei de 65 ani veți putea solicita pensie în sistemul public pentru stagiile nevalorificate la stabilirea pensiei militare. Din câte spuneți, intră în calcul cele realizate după decembrie 2014. Prin urmare: furt! Subiectul este foarte serios și privește multă lume. Cred că în instanță se poate dovedi că, de fapt, deși apare ca valorificată în sistemul militar, vechimea realizată în sistemul public până la 31.12.2015, în parte sau în întregime, nu este valorificată atâta timp cât nu a produs niciun efect asupra cuantumului pensiei.
   Cu respect!

   1. Din cate stiu eu, s-a interzis cumulul a doua pensii (pensia militara de stat + pensia din sistemul public) militarul trebuie sa opteze pentru una din cele doua, iar in cazul in care opteaza ramane cu cea din sistemul in care s-a deschis prima oara dreptul de pensie (probabil sistemul pensiilor militare de stat).

   2. Nu se acceptă două pensii la limită de vârstă, sau anticipate, sau de invaliditate, sau combinații între ele. Aici e vorba de altceva. Așa cum cei care-și deschid dreptul în sistemul public, dar au și vechime în serviciu (ca militar), sunt trimiși/obligați să solicite pensie militară pentru această vechime, așa și pensionarii militari, care realizează stagii de cotizare după ieșirea la pensie, vor solicita pensie civilă pentru acestea, potrivit legii.

 2. Va salut, puteti sa – mi ziceti cand ma pot pensiona, sant angajat din 1985 pana in prezent din care in civil 8 ani de grupa a doua si 13 ani grupa intai ca angajat mai,total vechime fara grupe 33 de ani din care 21 civili si 13 militari, nascut in 9/7/1967

  1. Bună ziua,
   21+13 dau 34… Oricum, pentru a vă pensiona la limită de vârstă trebuie să aveți și 15 ani întregi de vechime în serviciu. Deci, cam peste 2 ani îndepliniți condițiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *