Reîncep aburelile cu OUG-57?!!

Actualizare: (din „Sinteza lucrărilor comisiei din 27, 28 și 29 septembrie 2016”)

„Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare – Plx 82/2016 a fost trimis pentru dezbatere pe fond atât comisiei noastre, cât şi Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În cadrul discuţiilor s-a precizat că proiectul de lege a fost dezbătut, în integralitate în luna aprilie a.c., fiind aprobat de membrii comisiei cu amendamente, însă, în urma promovării şi intrării în vigoare a prevederilor 4/8 OUG nr.20/2016 și OUG nr.43/2016, care modifică şi completează textul OUG nr.57/2015, s-a impus reanalizarea unor amendamente și corelarea lor cu prevederile din aceste două ordonanţe ulterioare. Ca atare, au fost supuse discuţiilor doar acele amendamente care intrau în coliziune cu prevederile deja în vigoare ale ordonanţelor modificatoare.

În urma finalizării dezbaterilor, proiectul de lege a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, cu amendamente admise şi respinse. Acestea se regăsesc în raportul preliminar întocmit şi transmis celorlalte trei comisii sesizate cu dezbaterea fondului, în vederea finalizării dezbaterilor şi în cadrul acestor comisii şi întocmirea raportului comun. ”

Actualizare: Oare nu s-a întâmplat nici în 28, de s-a re-re-re-re-amânat pentru 29? Unii zic că discuțiile au durat, de fapt, mai multe zile.

Actualizare: Ieri, în 27, nu s-a întâmplat nimic cu folos în comisie, se pare. Văd că întregul „tabel” a fost reprogramat pentru azi.

__________________________________________________________

Cică, pe 27 septembrie, se vor așeza la masa Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, cu o întârziere de vreo 6 luni „academice”, reprezentanții ministeriali ai muncii, apărării, internelor și ai finanțelor pentru a cugeta la crearea raportului comun pe Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 – PL-x 82/2016. De nu și-or uita invitații inspirația acasă și de data aceasta! Pe cea proprie, zic…  Măcar că termenul de soluționare este sine die. 

plx82

Reamintesc principalele modificări propuse de Senat a fi aduse OUG-57 prin această lege (asta nu înseamnă că acestea vor fi aprobate, sau că nu pot apărea și altele, ori să dispară și unele… nepropuse):

  • procentul de plecare pentru calculul pensiilor: 80% (actual 65%);
  • limita maximă a procentului din baza de calcul: 100% (actual 102%);
  • acordarea de bilete pentru tratament balnear și de recuperare.
Ivanof Vasile
Vizitator

Buna ziua v-am mai deranjat cu întrebări .privind calculul vechimi si data când pot să ies la pensie ..M-am născut în25.03.1967 lucrez in minister din 05.02.1991 si după calculul celor de la personal am 2 ani de grupa deosebite. Si 7 de speciale vreau să fac raport de trecere în rezervă în 30 noiembrie după programul dumneavoastră pot ieși cei de la personal zic ca depășesc cu 5 zile și e riscant .va mulțumesc anticipat

Admin
Vizitator
Admin

Bună ziua,
Dacă și cei de la personal au calculat că aveți 9 ani reducere (2+7) la vârsta standard de pensionare, deci asta înseamnă (58/8-9=) 49 ani și 8 luni, adică noiembrie 2016. Nu înțeleg ce înseamnă depășirea cu 5 zile și ce e riscant! Nu puteți face raport înainte de îndeplinirea condițiilor, dar dacă depășiți termenul nu e absolut nicio problemă.

Constantin Ionel
Vizitator
Constantin Ionel

Buna ziua, va deranjez si eu cu o intrebare simpla, care defapt rezulta din titlul acestei postari -„Reîncep aburelile cu OUG-57?!!”-
Care este procentul ACTUAL la care se raporteaza calculul ? – 80% ? sau 65 % din brut ?
Va multumesc.

Admin
Vizitator
Admin

Bună seara,
După cum am menționat la propunerile pentru modificare, procentul actual este 65 din BAZA DE CALCUL. Titlul vizează mai mult pe lăudătorii care iar se bat cu pumnii în piept că au făcut și au dres ca să iasă cum au promis, nefăcând nimic. 🙂
Toate bune!

Nicu G.
Vizitator
Nicu G.

Am onoarea!
Ce se intampla cu cei care pe aceasta ordonanta am iesit cu 102%, daca va ramane cum a votat senatul(80-100%)? Si care ne-au venit deja deciziile?
Cu respect!

Admin
Vizitator
Admin

Bună ziua,
Acest aspect, dacă va apărea, cu siguranță trebuie reglementat în varianta finală, aprobată de Cameră, într-o manieră similară celei de la art.111/Legea 223.