Discuții – 2019

 

 

 

 

 

 

INDICAȚII

  • Pentru calculul vechimii și a îndeplinirii condițiilor de pensionare la limită de vârstă, descărcați fișierul de calcul (Excel) de aici.

  • Pentru estimarea valorii pensiei, stabilită în anul 2019, utilizați formularul acesta, sau acesta.

Pentru cereri privind calculul pensiei țineți cont de următoarele:

– nu trimiteți media cu salarii din ani diferiți;

– specificați vechimea în muncă, condițiile/grupele de muncă, nivelul OMM/SOSP;

– pentru estimarea pensiei este nevoie și de:

      – solda/salariul de funcție din decembrie 2018;

 –  majorarea de 1/4 de la 01.01.2019, sau:

      – solda/salariul de funcție propus pentru 2022 pentru gradația 0 și/sau cel pentru gradația deținută inclusă (informație obținută  de la serviciul financiar sau resurse umane).

Propuneri/proiecte legislative privind (și) pensiile militare/pensionarii militari

 

Este de „remarcat”, legat de această propunere, viziunea deputatului PNL Florin Roman asupra pensionarilor (exprimată în Expunerea de motive). Gramatica o lăsăm pentru altă dată.

Modele diverse

Decizii ale instanțelor de judecată

Edi
Vizitator
Edi

Bună ziua d-le Ch.
Vă rog să-mi trimiteţi un model de contestaţie pt. un coleg neacordarea OMM 25 ani(20%)Mapn.
Vă mulţumesc!

Gaiță
Vizitator
Gaiță

Bună ziua. Am văzut că zilele trecute, a fost modificată L 80 privind statutul cadrelor militare, printre modificările aduse, există și un articol referitor la cursurile urmate pe timpul carierei militare. Din câte am citit și înțeles, in urma acestor modificări, cursurile nu se mai scad din vechimea efectivă . Va rog cu respect, să mă ,, luminați,, și pe mine. Va mulțumesc mult și va doresc numai bine.
P.S. – In funcție de răspuns, am să revin și cu o nouă întrebare, dacă nu deranjez.

Ioan
Vizitator
Ioan

Buna Ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca o facultate civila facuta la zi inainte de a intra in sistemul militar se ia in calcul ca vechime pentru a iesi la pensie anticipat
Multumesc!

Cristi
Vizitator
Cristi

Buna ziua. Va mai deranjez si eu cu o intrebare. Urmeaza sa ies in luna iulie la pensie, intrebarea ar fi , daca am decoratia Virtutea militara in grad de ofiter pe timp de razboi se mai ia in calcul sau o tin doar amintire? Multumesc anticipat.

nede
Abonat
nede

Pensie de serviciu,angajat la 4 ore,angajatorul plătește aceleași dări ca pentru un angajat pensionar civil?

Marcel
Vizitator
Marcel

Despre întâlnirea din data de 7.05, amânată până la noi ordine, știe cineva ceva?
Pe site-urile asociațiilor nu se spune nimic …..parcă ar fi în campanie electorală.

Mugur
Vizitator
Mugur

Praf în ochi. Cică s-ar fi amânat pentru 27 mai. Aiurea, îi plimbă de colo colo, și ei pun botul că o să fie bine. Ce-i așa greu fraților? Dați-ne OMM și la net, nu numai la brut, actualizați pensiile așa cum era în trecut, și toți militarii vor fi mulțumiți, și nici impactul bugetar nu va fi foarte mare.

MID
Abonat
MID

Daca pe 26 ies bine la vot, vor mai discuta, daca nu… inseamna ca militari au votat cu PUNR si nu mai merita repusi in drepturi…. Simplu, nu?

Pompiliu
Abonat
Pompiliu

Pe 27 mai după decizia instanței în procesul lui Dragnea, sau înainte ???…. 🤣

virgil
Vizitator
virgil

sa traiti d le Ch mai am o nelamurire deci acum cateva zile am primit decizia si a doua zi am mers la banca sa le spun ca am decizia daca este nevoie de ea pentru a mi se vira pensia pe card dar am primit raspuns ca nu este nevoie deoarece cand s a intocmit cererea de pensionare am dat si un extras de la banca cu contul care trebuia deci va veni prin posta s au pe card

florin70
Abonat
florin70

va salut, am trecut prin aceeasi situatie. prima pensie vine, in acelasi timp cu decizia, in contul bancar. A doua pensie impreuna cu cuponul de pensie o aduce postasul. Abia atunci, cu cuponul si cu decizia mergeti la banca unde aveti cont.

virgil
Vizitator
virgil

multumesc ptr raspuns

MID
Abonat
MID

La mine situatia a stat in felul urmator… 1)Am primit decizia prin posta, in plic (nu in contul bancar). 2)A doua zi am mers la banca cu aceasta decizie. La banca faci o cerere prin care soliciti primirea pensiei in contul bancar (eventual poti beneficia si de unele reduceri de administrare pentru pensionari), apoi cei de la banca te prind in situatia conturilor de pensii ce se trimite lunar la casa de pensii pentru virarea banilor. 3)Dupa cateva zile am primit pensia prin posta (mandat postal). 4) Dupa alte cateva zile am primit prin posta (in plic) cuponul de pensie… Citește mai mult »

virgil
Vizitator
virgil

mii de multumiri si va doresc la fel pensie lunga

Florin
Vizitator
Florin

Buna seara ! Va rog sa-mi trimiteti un model de contestare a SOSP . Sunt lucrător de penitenciare. Aprecieri pentru munca depusa in slujba ” destuparii ” minților ! Multumesc frumos !

Ciprian
Abonat
Ciprian

Vă rog să-mi trimiteţi un model de contestaţie pentru neacordarea OMM 25 ani(20%)MApN.
Vă mulţumesc!

Panchici Viorel
Abonat
Panchici Viorel

Am si eu un fost coleg din MAI, nascut in aprilie 1971 care a plecat din sistem la demisie dar are urmatoarea vechime :
– 15.03.1994 – 20.11.1994 Jandarmerie
– si Politiei 31.10.1994 – 19.01.1997, 20.04.1997 – 11.05.2008, 17.05.2008 – 11.01.2009, 31.01.2009 – 07.10.2010
toate perioadele comunicate prin adresa ca fiind conditii speciale de munca.
Intrebare: Poate beneficia de pensie militara, cu ce data si unde va putea depune cererea insotita de documente, pentru intocmirea dosarului de pensionare.
Va multumesc

Velum
Abonat
Velum

Bună ziua. Va multumesc pentru răspunsurile oferite până acum. Doresc dacă se poate sa_mi oferiți un răspuns pt un coleg. Născut 04.1969 . Civil 07 . 1989 -10 . 2007 condiții normale. 10 . 2007 … Prezent subofițer MI. Când poate beneficia de pensie militară. 1987 -1989 militar în termen. Va multumesc mult.

PAVEL ROBERT CATALIN
Vizitator
PAVEL ROBERT CATALIN

Buna ziua dle Ch! Sunt nascut in 1972, Liceu Militar 1987-1991, Academia navala la Militari 1991-1996, din 1993 anul 3 de Academie ofiter, intre 1996-2001 ofiter la nave militare grupa 1, intre 2001-2011 ofiter grupa 1, din luna mai 2011 plecat din sistem cu demisie, va rog frumos sa imi spuneti daca pot beneficia de pensie militara si in ce an. Multumesc frumos.

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna ziua,
am pierdut procesul cu Casa de Pensii a MAPN in apel. Pe fond am castigat, Casa de Pensii mi-a platit noua pensie si acum ma inregistrez cu debit la ei. Trebuie sa le dau banii inapoi. Stiti cumva dumneavoastra sau poate altcineva care este in aceeasi situatie cum procedeaza Casa de Pensii ? Imi opreste din pensie sau da debitul catre ANAF ? Multumesc, cu respect !

Sorin
Vizitator
Sorin

Buna ziua. Domnule administrator, am avut urmatoare solde nete:1)in 2018: sept.2465,oct.2256,noe.2317;dec.2380.2)in2019: ian.2825,feb.2866.Va rog frumos un calcul al pensiei.Va multumesc anticipat!

Nils
Vizitator
Nils

Va salut.Nascut in oct 1967, subofițer MAI din septembrie 2006(speciala),mt 1,4ani vechime totala 32 ani.ln mai 2020 fac 15 ani in serviciu,as putea ieșii la pensie,țintind cont că reducerea de virstadin 60 a grupei ar trebuii sa fie mai târziu.Multumesc, cu respect.