Discuții 2018


INDICAȚII

  • Pentru calculul vechimii și a îndeplinirii condițiilor de pensionare la limită de vârstă, descărcați fișierul de calcul (Excel) de aici.

  • Pentru estimarea valorii pensiei, stabilită în anul 2018, utilizați acest formular.

  • Pentru un calcul cât mai exact al pensiei, stabilită în anul 2018, utilizați acest formular.

Pentru cereri privind calculul pensiei țineți cont de următoarele:

  • nu trimiteți media cu salarii majorate și nemajorate;
  • specificați vechimea în muncă, condițiile/grupele de muncă;
  • pentru estimarea pensiei deschisă în 2019 este nevoie și de:

                    – solda/salariul de funcție din 2018;

                    – solda/salariul de funcție propus pentru 2022 (informație obținută de la serviciul financiar);

NOTĂ:  Estimarea pentru 2019 este teoretică, bazată doar pe prevederile Legii 153/2017. Este posibil ca majorarea să presupună și alte „artificii” financiare, deocamdată ne-publice…

  • specificați nivelul OMM/SOSP deținut.
  • Pentru un calcul al pensiei revizuite în urma acordării sporului pentru OMM/SOSP potrivit Legii 149/2018, utilizați formularul de mai jos:


6316
Adaugă un comentariu

avatar
2047 Mesaje/Întrebări
4269 Răspunsuri la mesaje/întrebări
302 Urmăritori
 
Cu cele mai multe reacții
Cel mai intens comentat
1151 Comentatori
ChAlexBeluIonMarian Comentatori recenți
  PRIMIRE NOTIFICĂRI  
Despre:
Szabo Ernest
Vizitator
Szabo Ernest

Toata stima,revin cu o intrebare deoarece sunt plecat din tara si nu sunt la curent cu legislatia privind pensiile militare am 24 de ani vechime ca militar din care 18in CS si 2,2 in AC ,intrebare ani lucrati in AC nu se iau in calcul an la an la calculare la pensie ,deoarece am fost pe functie de personal aeronavigant parasutist la o unitate de jandarmi cu toate drepturile inclusiv avansare in grad inainte de termen conform legi 80 art.49.sau care sunt conditiile in care se acorda an la an la calculul vârstei de pensionare! Multumesc si multă sănătate!

Laur
Vizitator
Laur

Bună ziua , sunt născut în anul 16.06.1971, am fost j.a.c. de la 01.10.1991 pâna la 01.05.2004, iar de la 2004 pâna în prezent subofițer, am fost numai operativ. Militar în termen 1990-1991. Cu ce dată pot ieși la pensie. Mulțumesc .

Daniel
Vizitator
Daniel

Dle administrator.va rog să îmi faceți un calcul al pensiei daca am ales 6 luni din anul 2016 lunile alese fiind ian-iunie cu un brut mediu avut de 4500 lei.Va rog să îmi calculați valoarea pensiei cu toate indexările,actualizarile etc de atunci până acum .Am peste 25 ani in sistem,vârstă 50 ani.Va multumesc

Florin71
Abonat
Florin71

Comisia pentru buget a Senatului a adoptat, marţi, un amendament potrivit căruia militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime de cel puţin 25 de ani, vor beneficia, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul, faţă de 65% cum este, în prezent, în OUG 57/2015. Senatorii din comisie au adoptat şi un amendament privind plafonarea pensiei stabilite, recalculată şi actualizată la cuantumul de 100% din baza de calcul. Senatorii au dezbătut şi avizat în acest sens proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.… Citește mai mult »

Mugur
Vizitator
Mugur

Bună seara,
Astăzi în Senat(camera decizionala) s-a primit aviz FAVORABIL de la toate comisiile pentru legea carea modifica acordarea OMM pentru SGP, militari angajați cu contract etc, prin care se recunoaște prin stabilirea procentului de 10,15,20% anii de militar.
https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L194&an_cls=2018
Pe surse neoficiale, adică acei zvonaci care nu dorm, se zvonește ca s-ar reveni la calculul pensiei dinainte de 15.09, ca să nu mai spun că ei susțin că deja s-ar fi și aprobat. Poate… cine mai știe?

Dragos
Vizitator
Dragos

Buna ziua!
Care este termenul pentru promulgare?

Mugur
Vizitator
Mugur

Încă nu știu, dar nu cred că va mai dura foarte mult.

Dragos
Abonat
Dragos

As dori sa intreb pe cei iesiti cu pensie militara si care lucreaza in 2018 in privat, care sunt contributiile sociale, impozit etc, am inteles ca pensionari militari care se reangajeaza sunt scutiti de plata lor?

Dan
Vizitator
Dan

Nu sunt! 🙂

MID
Abonat
MID

Buna dimineata,

Ce sanse credeti ca sunt ca solutia juridica data de judecatori, in situațiile prezentate in link-ul de mai jos, sa fie favorabila pentru militari?

Care ca ar fi efectele pentru ceilalti pensionari?

https://www.huhurez.com/2018/05/ccr-judeca-pe-22-mai-exceptii-de.html

Gabi
Vizitator
Gabi

Buna ziua!astazi am primit raspuns de la cps al MAI in legatura cu eliminarea revizuirilor anuale conf.art.43 lit.c. din lege.Raspunsul lor a fost ca ,comisia de expertiza in urma revizuirii sa mi elibereze o alta decizie medicala prin care sa stabileasca faptul ca nu mai sant revizuibil.intrebarea mea este:comisia de expertiza poate elimina revizuirile anuale datorita faptului ca indeplinesc cond.art 43 lit.c.s au nu mai sant revizuiti doar cei cu probleme strict medicale? Multumesc

Cătălin D.
Abonat
Cătălin D.

Sunt personal interesat de aceasta problema.
Va rog sa-mi spuneți după cat timp a venit răspunsul ( eu il astept din februarie ) si dacă este posibil, după ce ștergeți datele personale, desigur, să postați raspunsul integral pe forum/aici/pm etc., deoarece ma gândesc că sunt mai multe ” nuanțe ” in acesta.
Mulțumesc anticipat .

Gabi
Vizitator
Gabi

Am trimis mail pe data de 19.02.probabil o sa primiti si dvs.curand.dati mi adresa de facebook daca aveti si vorbim pe mes.

Cătălin D.
Abonat
Cătălin D.

Eu am trimis prin poștă, am confirmarea de primire din 15 februarie. Înseamnă că trebuie sa-mi ajungă si mie răspunsul.

Gabi
Vizitator
Gabi

Va salut!d le Catalin D.va relatez mai pe larg raspunsul CPS. Mi au relatat prevederile art.45 alin.2 si art. 43 din lg 223/2015,si in final “citez” Conform protocolului de colaborare incheiet intre CPS a MAI nr….din data….si directia medicala nr….din data…..dumneavoastra aveti obligatia de a va prezenta la comisia de expertiza,urmand ca aceasta in urma revizuirii ,sa va elibereze o alta decizie medicala prin care sa va stabileasca faptul ca nu mai santeti revizuibil.

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna seara. Sunt si eu in aceeasi situatie ca a dumneavoastra. As dori sa trimit si eu la CSP a MAPN o astfel de cerere. Aveti cumva un model ? Daca da, va rog sa imi trimiteti si mie pe adresa de email …….ionel.skinner@gmail.com…..va multumesc !

Gabi
Vizitator
Gabi

Nu există model.trimteti mail la CPS în care cereti sa nu mai fiți revizuit pentru ca îndepliniți cond.art 43 lit.c

Marin
Vizitator
Marin

Vă salut! O să scăpați de revizuire! La revizuire să aveți adresa primită de la CPS. Comisia medicală va fi informată de către CPS prin comisia centrală de expertiză mm că sunteți nerevizuibil. Cemm va emite decizia medicală prin care o sa fiți “nerevizuibil conform adresei nr XX XX a CPS a MAI”. Doamne ajută!

Cătălin D.
Abonat
Cătălin D.

Vă salut dle Marin ! Să-nteleg că ați primit in răspuns aceeași poveste cu ” protocolul încheiat intre CPS si DM” ?!!

Mulțumesc pentru informații dle Gabi.
In ce lună trebuie să va prezentati la comisie ?!!
Aștept răspunsul de la CPS si văd ce rămâne de făcut . Sper să auzim numai de bine !

Marin
Vizitator
Marin

Da, d-le Cătălin, vă salut!

Cătălin D.
Abonat
Cătălin D.

Perfect, mulțumesc !

Gabi
Vizitator
Gabi

La comisie in 1-15 06 2018

Cătălin D.
Abonat
Cătălin D.

Multă baftă, eu in noiembrie …. așteptăm vești bune de la dvs !

Gabi
Vizitator
Gabi

Mulțumesc! Revin cu informații după. Sper sa fie bune.

Gabi
Vizitator
Gabi

Va salut domnule Marin după ce am primit scrisoarea de la CPS a MAI favorabilă în legătură cu eliminarea revizuirilor medicale anuale,astazi am primit altă adresă de la CPS prin care spun că trebuie să mă prezint în continuare la comisie deoarece art 17 din lg 223/2015beneficiaza doar cei în activitate. Eu comisia am facut-o am fost cu raspunsul favorabil și cei de la comisie mi au spus că o să scap de comisie și că da există un protocol incheiat intre CPS și comisia medico militară. Nu mai iteleg

Amariutei Lucian
Abonat
Amariutei Lucian

Buna ziua. Sunt agent MAI 01.03.1993. De atunci doar operativ. La 01.07.2018 vreau aa ma pensionez. La o medie a brutului majorat de 5650 Lei pe ultimele 6 luni, va rog sa Imi spuneti care ar fi pensia.Cu respect. VA Multumesc.

nic
Vizitator
nic

Am 51 ani.31 ani vechime.din care 12 ani subofițer. Condiții speciale și 1.4 ani militar în termen.Cind a și putea ieși la pensie.

constantin
Abonat
constantin

Buna ziua!. Azi am primit decizia de pensie, m-am pensionat cu data de 15.01.2018, fiind cadru MAI si v-as ruga daca se poate sa-mi trimiteti un model de contestatie. Precizez ca vreau sa contest faptul ca suma aferanta OMM (15%) a fost inclusa in pensia bruta. Parerea mea este ca aceasta suma nu trebuie sa fie calculata si impozitata separat ( fiind prevazuta de o alta lege) ! Multumesc anticipat!

Matache Vasile
Vizitator
Matache Vasile

Buna ziua, sunt nascut in 19.04.1968 cu o vechime in munca din : 17.09.1984-01.07.1992/ 02.03.2009-18.05.2010: civil 9 ani si 1 zi din care 1 an 5 luni si 19 zile militar in termen. Militar : 01.07.1992-19.04.2008/ 01.06.2010-12.05.2018 23 ani6 luni si 30 zile avand grupa 2( 3 luni/an ca SGV). Somaj de 8 luni si 27 zile. Avand salariul brut pe 6 luni: 3224Ron. Ma puteti ajuta cu un calcul daca as putea iesi la pensie si daca raspunsul este afirmativ cu ce suma? Multumesc anticipat

Matache Vasile
Vizitator
Matache Vasile

Buna seara , nascut la data de 19-04-1968m-am angajat in armata la data de 01-07-1992 ca militar si am fost trecut in rezerva la data 19-04-2008 cfart. 45.alin.1 lit.a din legea 384/2006 acumulnd o vechime suplimentara de 3 ani si4 luni grupa mentionez ca inainte de incadrarea in armata am lucrat cu carte de munca in viata civila 8ani si11 luni.din care 3 ani grupa a 2 si 1 an si 6 luni militar in termen dupa care m-am incadrat in armata prin transfer.dupa trecerea in rezerva am avut 2 luni intrerupere pe cartea de munca intrind in somaj 10… Citește mai mult »

Marin
Vizitator
Marin

Am onoarea sa va salut,D-le Admin! Un coleg,pensionar de invaliditate,a solicitat CPS a MAI,in luna martie anul acesta, sa fie nerevizuibil conf art 43,alin 1,lit c.Saptamana trecuta a primit raspuns de la CPS prin care este informat ca trebuie sa se prezinte la revizuire in continuare si ca are posibilitatea ca in anul 2020 sa transforme pensia de invaliditate in pensie la limita de varsta. Deci,cum va informam in toamna anului trecut,pensia de invaliditate se poate transforma in pensie la limita de varsta la data rezultata din scaderea din varsta standard a sporului ptr conditii de munca! Ce parere aveti… Citește mai mult »

Ioan
Vizitator
Ioan

Am onoarea.Media T. B , pe 6 luni 2018, este 4760, iar netul 2785 , O.M.M de 25 ani , vechimea 26 ani , numai operativ in cadrul Jandarmeriei, virsta 47 ani.As vrea sa mi faceti un calcul cu actuala lege dar si cu vechea lege ,inainte de 15.09.2017, cand nu era plafonata la net.Va multumesc,