Discuții 2018


INDICAȚII

  • Pentru calculul vechimii și a îndeplinirii condițiilor de pensionare la limită de vârstă, descărcați fișierul de calcul (Excel) de aici.

  • Pentru estimarea valorii pensiei, stabilită în anul 2018, utilizați acest formular.

  • Pentru un calcul cât mai exact al pensiei, stabilită în anul 2018, utilizați acest formular.

Pentru cereri privind calculul pensiei țineți cont de următoarele:

  • nu trimiteți media cu salarii majorate și nemajorate;
  • specificați vechimea în muncă, condițiile/grupele de muncă;
  • pentru estimarea pensiei deschisă în 2019 este nevoie și de:

                    – solda/salariul de funcție din 2018;

                    – solda/salariul de funcție propus pentru 2022 (informație obținută de la serviciul financiar);

NOTĂ:  Estimarea pentru 2019 este teoretică, bazată doar pe prevederile Legii 153/2017. Este posibil ca majorarea să presupună și alte „artificii” financiare, deocamdată ne-publice…

  • specificați nivelul OMM/SOSP deținut.
  • Pentru un calcul al pensiei revizuite în urma acordării sporului pentru OMM/SOSP potrivit Legii 149/2018, utilizați formularul de mai jos:


loading...

6889
Adaugă un comentariu

avatar
2225 Mesaje/Întrebări
4664 Răspunsuri la mesaje/întrebări
331 Urmăritori
 
Cu cele mai multe reacții
Cel mai intens comentat
1247 Comentatori
IonelaChPaukDoratMak Comentatori recenți
  PRIMIRE NOTIFICĂRI  
Despre:
Barabas
Abonat
Barabas

In primul rand, bine v-am regasit dupa o absenta destul de indelungata! Am incercat de cateva ori sa postez un scurt comentariu la articolul “Cine este locotenentul?”, dar nu stiu cum se face ca desi aici sau pe pagina “Acasa” sunt logat corect, acolo intru intruna logat ca Manole Laurentiu. Nu stiu cine este (de sunt eu acela, nu mi-e mama… mama domniei sale) si am refuzat ideea de a-mi striga naduful sub numele sau, poate ca omul nutreste fata de doamna ministru sentimente ceva mai misto decat ale mele. Ideea este ca distinsa duduie… duduie de rele intentii, caci… Citește mai mult »

Serban
Vizitator
Serban

Buna ziua ,ce se mai aude cu oug/59??Multumesc !

Cristi Dumitru
Vizitator
Cristi Dumitru

Am onoarea , va rog sa mi spuneti cu ce pensie as iesi anul acesta sau in anul 2019 ianuarie daca imi aleg perioada celor 6 luni feb-iulie 2014 cand am avut in fiecare luna salariu brut majorat de 6962 lei. Mentionez ca am peste 25 de ani de militar si sunt nascut la data de 26 10 1969.va multumesc pentru timpul acordat.

zarafin marian
Vizitator
zarafin marian

Buna ziua!
data de nastere-.20.06.1971,
angajare uzina-07.1989,
stagiu militar-09.1989-09.1990,
continuare uzina-10.1990-10.1992,
angajat MAPN(SGP)-10.1992-prezent,sub contract pana la 06.2020.
Cand este cel mai AVANTAJOS de facut raportul de trecere in rezerva?
MULTUMESC (Marian)

Daniel
Abonat
Daniel

Bună seara. Revin la dumneavoastră tot pentru un coleg. Născut în noiembrie 1967, un an și patru luni militar în termen în cadrul M.A.I. a lucrat 16 ani în sistemul public din care 4 în condiții speciale, angajat M.A.I. din luna octombrie 2007 având 11 ani în condiții speciale. T.B.R. 4563. Care ar fi pensia (apt limitat) la data de 01.12.2018 și dacă aceasta ar fi diminuata fata de pensia la limita de vârsta.
Vă mulțumesc.

mircy
Vizitator
mircy

cum se procedeaza dl.adm sa nu mai merg la revizuire medicala in baza art.43 alin 1 lit.c, ca am tot vazut comentari pe tema asta multumesc mult

IonelM
Vizitator
IonelM

Buna dimineata. Am formulat si eu o contestatie la decizia de pensie/22.08.2018 pe data de 7 septembrie 2018 la comisia de contestatii a CSP a M.A.I. pana azi 07.11.2018 nu am primit niciun raspuns. Trebuia conf legii sa primesc in 45 zile o hotarare a comisie de contestatji. Va rog respectuos sa ma sfatuiti ce pot face in continuare ?Depun ceva in instanta fara a avea un raspuns de la ei? Care ar fi termenul si de unde curg cele 30 zile daca nu am primit nimic. Toata consderatia mea pentru munca pe care o depuneti. O zi frumoasa!

cristiv53
Abonat
cristiv53

bună ziua,
pe ultimele 6 luni din 2018 am sporul de lucrări speciale, dacă ies la pensie în ianuarie 2019 și aleg aceste ultime 6 luni din 2018 pt calcul se schimbă ceva fațăde ieșirea lapensie la 31 dec 2018?
mulțumesc!

Ralu
Vizitator
Ralu

Am onoarea. Am si eu rugamintea de a ma ajuta cu o problema. M-am pensionat in 2017, anterior lunii iunie, deci ar urma sa primesc o actualizare aferenta maririi soldelor din anul trecut. Mi-am ales lunile in care am fost detasat ” în afara instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, astfel incat cuantumul pensiei a fost calculat raportat doar la solda de grad si, bineinteles, la salariul luat din institutia la care am fost detasat. Am inteles, de la CPS, ca in situatia mea nu are ce actualizare sa imi faca, deoarece in cunatumul pensiei nu se… Citește mai mult »

dinu
Vizitator
dinu

Va salut.M ar interesa daca beneficiez de actualizarea pensiei militare pe plus conform L 152/2017 în condițiile în care foști colegi cu aceeași funcție si aceiasi încadrare, ieșiți la pensie tot în 2016 la aceeași dată,au primit deja înștiințare de actualizare .

Daniel
Vizitator
Daniel

Bună ziua și toată stima. Am găsit aceasta știre ( https://www1.agerpres.ro/politica/2016/03/08/senat-comisie-pentru-buget-pensiile-de-serviciu-ale-militarilor-politistilor-80-din-baza-de-calcul-20-17-57) care la prima vedere este bună, însă ce sa înțeleg din ”stabilirea bazei de calcul folosită în cazul pensiilor militare de stat să fie luate în considerare doar salariile lunare brute realizate, fără includerea sporurilor și a altor drepturi bănești de care beneficiază militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special” nu vor mai intra în calcul orele lucrate sâmbăta, duminica și sărbătorile legale. Cred ca și fără acele ore ar fi mai bine însa poate mai bine mi-ați explica dumneavoastră.
Mulțumesc.

Daniel
Abonat
Daniel

Va rog sa ma scuzați. Acum am văzut ca rea o postare mai veche. Numai bine.

Sorin
Vizitator
Sorin

Bună seara vă rog să îmi spuneți și mie cînd pot sa beneficiez de pensie militara in avind următoarele date : un an lucrat în civilie un an armata,un an școala militară. și din septembrie 1996 subofițer dacă mi-aș da demisia și să mă angajez in alta parte.Va mulțumesc anticipat

Ioan
Vizitator
Ioan

Eu am iesit in pensie de la MAI in aprilie 2017.voi beneficia de vreo actualizare ?

Ioan
Vizitator
Ioan

La politie nu exista nici o dispozitie prin care sdsl sa nu se plateasca.se platesc si se vor plati si in 2019.

loading...