Discuții 2018


INDICAȚII

  • Pentru calculul vechimii și a îndeplinirii condițiilor de pensionare la limită de vârstă, descărcați fișierul de calcul (Excel) de aici.

  • Pentru estimarea valorii pensiei, stabilită în anul 2018, utilizați acest formular.

  • Pentru un calcul cât mai exact al pensiei, stabilită în anul 2018, utilizați acest formular.

Pentru cereri privind calculul pensiei țineți cont de următoarele:

  • nu trimiteți media cu salarii majorate și nemajorate;
  • specificați vechimea în muncă, condițiile/grupele de muncă;
  • pentru estimarea pensiei deschisă în 2019 este nevoie și de:

                    – solda/salariul de funcție din 2018;

                    – solda/salariul de funcție propus pentru 2022 (informație obținută de la serviciul financiar);

NOTĂ:  Estimarea pentru 2019 este teoretică, bazată doar pe prevederile Legii 153/2017. Este posibil ca majorarea să presupună și alte „artificii” financiare, deocamdată ne-publice…

  • specificați nivelul OMM/SOSP deținut.
  • Pentru un calcul al pensiei revizuite în urma acordării sporului pentru OMM/SOSP potrivit Legii 149/2018, utilizați formularul de mai jos:


6316
Adaugă un comentariu

avatar
2047 Mesaje/Întrebări
4269 Răspunsuri la mesaje/întrebări
301 Urmăritori
 
Cu cele mai multe reacții
Cel mai intens comentat
1151 Comentatori
ChAlexBeluIonMarian Comentatori recenți
  PRIMIRE NOTIFICĂRI  
Despre:
Dan
Vizitator
Dan

Sporuri de 50% pentru lucrări de excepție se pun la pensie?

narcis
Vizitator
narcis

sa traiti,deci cu noua legea sa nu depaseasca solda neta,grupele de munca ,6 luni sau 3 luni conteaza doar la reducerea varstei de pensionare nu ?la un brut majora de 4500 lei neindexat cu 25 la suta care va fi pensia pt partial anticipat cu 24 ani de cascheta cu grupa de 3 luni? multumesc SI DACA CEI 24 DE ANI ERAU CU 6 LUNI PENSIA NETA ERA MAI MARE SAU NU CONTEAZA IN MOMENTUL DE FATA?

Emil
Vizitator
Emil

Nascut la 06.08.1971. Am lucrat 3 ani si 2 luni in civilie grupa I de munca, un an armata.sase luni sc de subofiteri.Din data de 01.07.1994 angajat in cadrul MAI conditii speciale.Va rog respectuos sa-mi comunicati data cand pot iesi la pensie si cuantumul acesteia. Mentionez ca lunile alese ar fi iulie-decembrie 2017, brut majorat 4400.
Cu stima.

STELIAN
Vizitator
STELIAN

Buna . Am fost trecut in rezerva inapt serviciul militar gradul 2 invaliditate MApN in data de 25.08.2006.Decizia de pensionare a fost emisa in data de 21.09.2006 , cu drept de pensie incepand cu data de 01.09.2006. In urma procesului de racalculare apensiilor militare am facut raport catre CPS a MApN penstru ultimele 6 luni de activitate . Am primit Adresa de la CPS ca ultima luna nu se ia in calcul si sa refac solicitarea , Ulterior am constatat ca in Conformitate cu dispozitiile legale se face o singura solicitare si nu scrie nicaieri ca ultima luna nu se… Citește mai mult »

Alexcta
Abonat
Alexcta

Ma bucur ca veți continua.
Mult succes si multă răbdare!

Jianu Viorel
Abonat
Jianu Viorel

Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva ca in parlament se afla un proiect de lege privind ordinele militare precum si faptul ca procentul de 10, 15 si 20 la suta s-ar acorda la pensia neta, calculata conform ordonantei 59. Va multumesc!

Marin L
Vizitator
Marin L

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=16778 Link propunere modificare lege semn onorific.Cu bine.

virgil
Vizitator
virgil

sa traiti la un brut pe 6 luni de 3500 cu vechime 27 de ani cat poate fi pensia daca vreau sa ies la 0105 2018

Iulius
Abonat
Iulius

Buna seara tuturor!
Ma bucur sa ne regăsim pe noul site!
As vrea sa știu dacă vreunul dintre cei care postam aici știe despre vreo solicitare de date formulata de ANCMRR sau orice alta asociație a rezerviștilor militari către CPS, referitoare la algoritmul de actualizare a pensiilor.
Dacă nu are nimeni cunoștința cred ca ar trebui sa încercam cu o solicitare de date conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

virgil
Vizitator
virgil

multumesc mult

adrian
Vizitator
adrian

Bună seara vă rog frumos următoarea speță : născut 18.01.1970,din martie 91 până în decembrie 94 lucrați în civilie grupa 2 și din 15.01.1995 până în prezent în cadrul MAI grupa specială. Vă rog să îmi spuneți data la care pot ieși la pensie și pensia aproximativa în decembrie având un total brut realizat de 3875. Vă mulțumesc anticipat ! O seară bună .

Rovenţa Titeluş
Vizitator
Rovenţa Titeluş

Am onoarea sa va salut. Vă transmit multă sănătate şi putere de muncă pentru perioada următoare şi vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în ultimii ani în care aţi ajutat câteva mii de camarazi din toate armele S.O.P.S.Naţională şi indirect alte zeci de mii ce reprezintă membrii familiilor lor, informări şi date pe care nu au reuşit să le obţină de la instituţiile tutelare la care am slujit toţi şi în care am avut încredere. In continuare vă susţinem necondiţionat, poate nu am înţeles ce s-a întâmplat , însă suntem în asentimentul DUMNEAVOASTRĂ şi să reţineţi un vechi proverb… Citește mai mult »

Nicu G.
Vizitator
Nicu G.

Trăiască,xpm.ro!
Vă mulțumesc că nu ne-ați abandonat!

Isabela
Vizitator
Isabela

Buna seara,
Cu mult respect, ma bucur ca v-am regasit pe noua adresa, va doresc multa sanatate si putere de munca, mii de multumiri pentru ce faceti pentru noi.
Numai bine.

Vladimir
Vizitator
Vladimir

Buna seara. Revin cu intrebarea din 22.01.2018
Pe data de 10.01.2018 am depus la Centrul militar zonal dosarul pentru obtinerea pensiei militare deoarece in perioada 1974 – 1985 am fost ofiter activ in M.Ap.N. Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal pentru rezolvarea cererii mele, atat la Centrul militar zonal Brasov cat si la Casa de pensii sectoriala. Precizez ca mi s-a spus ca trebuie cerut dosarul personal de la Bucuresti si adeverinta de salarii de la arhivele din Pitesti.
Va multumesc

Alina
Abonat
Alina

Multumim pentru continuarea activității! Se vede ca sunteți un om deosebit, care a înțeles ca poate sprijini colegii activi ce nu găsesc aceeași disponibilitate la unitățile in care lucreaza si colegii in rezerva, care nu prea mai au acces la informatiile ce ii interesează! Si ceea ce este mai important, este ca va si doriți sa acordați acest sprijin, iar continuarea discuțiilor care prezinta interes pentru noi cred ca este cea mai relevanta dovadă! Respect pentru un OM adevărat!