Discuții 2016-2017

Arhiva discuțiilor (pe site-ul ancmrrcturzii.ro)

8529
Adaugă un comentariu

avatar
2700 Discuții
5829 Răspunsuri la discuții
36 Urmăritori
 
Cu cele mai multe reacții
Cel mai intens comentat
1211 Comentatori
CătălinJanChIsabelaUCIN Comentatori recenți
  Abonează  
Notificări despre
Dutu
Vizitator
Dutu

Buna ziua. Va rog sa ma lămuriti cu privire la acordarea salariilor compensatorii având in vedere ca m-am pensionat cu data de 31.12.2016 in condițiile in care efectele OUG nr.9/ 2017 prin care erau blocate aceste salarii si-a încheiat aplicabilitatea cu data de 31.12.2017. Eu si cei asemenea mie vom fi puși in plata sau mai exista vreo ordonanța potrivnică ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns

HAISAN
Vizitator
HAISAN

1.Sunt nascut la data de 16 iunie 1961. Legea 153/2015 prevede pensionarea in martie 2018 la 56 de ani si noua luni. Cu ce data se depune raportul pentru pensie(1 martie?), pentru deschiderea dreptului de pensie care este data? (16 martie, sau 1 aprilie?)
2. Am facut un raport de amanare a termenului de pensionare cu un an. Am trimis raportul pe 25 noiembrie 2017 si nu am nici un rezultat pozitiv sau negativ. Cum ar treb ui sa procedez?
Multumesc mult.

Petre B
Abonat
Petre B

La IJJ-uri s-a primit un ordin pe 06.12.2017 în care se precizează că nu se va face actualizarea cu 15 % pana nu se modifica ordinul M24.

Lenovi
Abonat
Lenovi

Din pacate pentru noi, ordinul este urmat litera de lege de contabilii sefi care refuza cu indarjire sa faca actualizarea..ce putem sa facem? N avem toti nici timpul nici banii nici dispozitia sa umblam prin instante..

UCIN
Abonat
UCIN

Acţiunea în instanţă este scutită de taxa de timbru. Înainte de aceasta trebuie să facem dovada că ne-am adresat pe cale amnistrativă tuturor instituţiilor pe care le acţionăm în instanţă şi le-am solicitat acordarea drepturilor. Totodată trebuie să facem dovada că aceste drepturi se acordă celorlalte cadre militare (nu poliţişti) din celelalte institutii din sisteml de ordine şi siguranţă naţională (MAN, SRI, STS, SIE, etc). CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MAI mi-a comunicat faptul că „Întocmirea Anexei punct 7 la fişa de pensie este atribut exclusiv al angajatorului şi nu al Casei de Pensii Sectoriale, astfel că la stabilirea dreptului… Citește mai mult »

UCIN
Abonat
UCIN

IJJ-urile sunt la MAI. M24 nu trebuie modificat întrucât unităţile din MAN au actualizat baza de calcul cu 15% şi pensiile stabilite dupa data de 01.07.2017 cuprind actualizarea conform Legii 152/2017. Probabil ~politistii~ din DFC a MAI nu ştiu/nu vor să facă actualizarea întrucât majorarea salariilor de funcţie a poliţiştilor începând cu 01.10.2017 nu mai are relevanţă la stabilirea pensiilor având în vedere limitarea la salariile nete din lunile de activitate alese ca bază de calcul.

mihail
Abonat
mihail

Buna ziua.Daca ne luam dupa Ordinul M 24/2016 care nu respecta L.223/2015 art.28,pana in anul 2022 pt.baza de calcul al pensiei se va merge cu solda functiei actualizata la data de 31.12.2009 la care se adauga 10%.Sunt curios cum se completeaza o fisa de pensie pt.cei activi care se pensioneaza in anul 2018.Cred ca pana la urma va trebui sa anuleze Ordinul M 24/2016.Va multumesc.

BRAGA VASILE
Vizitator
BRAGA VASILE

buna ziua,azi m-am intalnit cu un pensionar MAI fost agent de politie iesit la pensie in urma cu 15 ani….a spus ca are pensie recalculata de 3200 lei……in urma calculelor facute , cu ajutorul raspunsurilor primite de la dvs, rezulta ca eu,agent de politie,26 ani vechime in conditii speciale,voi iesi in martie la pensie cu aproximativ 3000lei ……intreb: UNDE DRACU S-A MAI POMENIT ASEMENEA DISCRIMINARE???……CE ESTE DE FACUT SI UNDE TREBUIE SA RECLAMAM IDIOTENIA GUVERNANTILOR??

Florin
Vizitator
Florin

Buna ziua! As dori sa-mi calculati pensia anticipata partial, in urmatoarele conditii: din 1996 student la Facultatea de Pompieri pina in 2001, cind am fost angajat la ISU pe functie de executie, conditii deosebite pina in 2009. Din 2009 pina in prezent conditii speciale. Alta vechime nu am. Brutul pe 6 luni alese este de 8597,5 si netul echuvalent de 6066,16. Imi puteti calcula pensia anticipata partial pentru clasare apt limitat? Va multumesc.

Dumitrescu
Vizitator
Dumitrescu

Va salut cu respect ! Domnule Admin !!!!! Sunt complet dezamagit si debusolat . Am sunat la CPS Mapn . si am intrebat daca beneficiez si eu de marirea S.F. CU 15/% din 01.07.2017 Si cand ? Am specificat de doua ori….. ca am iesit la pensie in 30.06.2017 si mi s-a raspuns clar s sigur ca trebuie sa-mi faca unitatea care mi-a intocmit dosarul de pensie . Am sunat la unitate iar ctb. sef mi-a spus ca doamna de la CPS a visat urat ieri noapte si ca nu este treaba unitatii ci a CPS. Dumneavoastra ce ma sfatuiti… Citește mai mult »

Ads
Abonat
Ads

Decizia putea sa fie contestata in 30 de zile la CPS. Chiar daca nu ati facut acest lucru, puteti sa va adresati CPS si printr-o cerere cu problema pe care o aveti. Cu siguranta vi se va raspunde ca CPS a luat in calcul, pentru stabilirea pensiei, elementele cuprinse in dosarul de pensionare intocmit de unitate. Aflandu-va in aceasta situatie, trebuie sa va adresati IN SCRIS unitatii care a intocmit dosarul, in conditiile in care raspunsul verbal a fost ca „doamna de la CPS a visat urat ieri noapte si ca nu este treaba unitatii ci a CPS”. Termenul legal… Citește mai mult »

Dumitrescu
Vizitator
Dumitrescu

Va multumesc pentru tot ce faceti .

Marius Cioloca
Vizitator
Marius Cioloca

Buna ziua. Rog pe cineva sa-mi trimita pe email un model contestatie pt.neactualizarea indexarii cu 5,25%. Va multumesc…

Ads
Abonat
Ads

Comisiei de Contestaţii din Ministerul ………………….. Domnule preşedinte, Subsemnatul, grad.(r) ___ . ___, cu domiciliul în localitatea __ , str. __, bloc __, jud. __, CNP ______, cu dosar pensie nr. _____ , vă înaintez prezenta CONTESTAŢIE la Decizia de pensie nr. ____ din __.__.2017 a Casei de Pensii Sectoriale a __ __ __, pentru următoarele motive: 1. ______________* 2.______________* * (se mentioneaza motivele si baza legala a contestatiei – in cazul dv., faceti referire la indexarea prevazuta de art. 12 alin. (2) din OUG 99/2016 si precizati ca dreptul la pensie a fost deschis înaintea intrării în vigoare a… Citește mai mult »

Jan
Vizitator
Jan

Cu scz . de rigoare . D – le admin armata se pune la “cascheta”.??? Cei de la personal spun ca nu …..

marine
Abonat
marine

Legat de ce spunea si dl @Dumitrescu … M-am pensionat din mapn la 31.05.2017.
Azi am primit noua decizie prin care mi s-a recalculat pensia. Recalcularea include sporul pt. SOSP primit la 1.12.2017 dar actualizarea pensiei cu majorarea corespunzatoare maririi cu 15% a s.f. nu apare nicaieri.
Daca tot mi-au recalculat pensia nu inteleg de ce nu au adaugat si actualizarea cuvenita!
O fi alta mancare de peste actualizarea asta!
Oricum, le-am trimis o cerere de actualizare ca sa fie treaba clara, adica sa imi dea un raspuns oficial.

AlexMihai
Abonat
AlexMihai

Buna seara.
Pe data de 10.01.2018 am depus la Centrul militar zonal dosarul pentru obtinerea pensiei militare deoarece in perioada 1974 – 1985 am fost ofiter activ in M.Ap.N. Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal pentru rezolvarea cererii mele, atat la Centrul militar zonal Brasov cat si la Casa de pensii sectoriala. Precizez ca mi s-a spus ca trebuie cerut dosarul personal de la Bucuresti si adeverinta de salarii de la arhivele din Pitesti.
Va multumesc

UCIN
Abonat
UCIN

Azi am primit răspunsul de la MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – COMISIA DE CONTESTAŢII. COMSIA a stabilit respingerea contestaţiei ca fiind neîntemeiată. Pentru a ajunge la această concluzie COMISIA a constatat că algoritmul de calcul a fost aplicat corect având în vedere că „Întocmirea Situaţiei soldelor / salariilor realizate la funcţia de bază actualizate este atributul exclusiv al fostului angajator şi nu al Casei de Pensii Sectorială şi implicit al Comisiei de contestaţii, astfel că la stabilirea cuantumului pensiei au fost luate în considerare înscrisurile din documentul emis de către unitate, unitate care răspunde de exactitatea datelor înscrise. Precizăm că, în… Citește mai mult »

Cătălin D.
Abonat
Cătălin D.

E clară treaba, s-au spălat pe mâini. Singura soluție este acțiunea in instanță se pare …
Mulțumesc pentru informare

Isabela
Vizitator
Isabela

Isabela,
Cu mult respect, domnule admin. va rog sa ne comunicati, cand puteti dvs , o noua adresa, unde sa va putem contacta.
Numai bine!

Jan
Vizitator
Jan

Cu scuzele de rigoare …Dar ceva nu înțeleg D- le Admin….mi ați spus ca în iulie 2019 ca a si putea ieși la pensie . Născut în 1968 sept…. Stagiul militar septembrie 1987….ianuarie 1989…Din februarie 1989 – iunie2006 ..am fost PC bucatar în mapn…si m.i. Din 2006 pana in prezent sunt subofițer operativ . Acum 2 ani am fost diagnosticat cu discopatie lombara s1-l5…apt limitat. Cu respect va intreb..când a și putea ieși la pensie fără penalizare ,sau ce sfat î mi dati fata de cele prezentate mai sus. *Știu ca tb sa am 15 ani ca subof).Vă mulțumesc lumesc… Citește mai mult »

1 178 179 180