Nesimțită, pe nesimțite

Până la urmă, pensiile nu scad! Nu scad din statutul de nesimțite, iar la anul, proletarii și proletarele cu prune în gură vor avea din nou, ca subiect de presă excitant, situația medie a pensiilor brute din armată și poliție.  Nu contează că primești 2048 lei în mână, atâta timp cât „figurezi” cu pensie brută de 3500 lei! Da, și această sumă este alocată bugetului de pensii și pentru ea se plătește impozit normal, de 10% din ceea ce depășește 2000 lei. Așa, ca la Fisc să fie totul în regulă! Numai că, ceva dispare… în ceață.

Ca „beneficiar” al prevederilor art. VII din OUG 59/2017, dacă ești curios ce scrie pe talonul de pensie pe 2018, se poate să găsești cam așa ceva:

Total de plată (1-2): 2048;  1) Drepturi luna curentă / Pensie: 3500;  2) Impozit: 150

Totuși, talonul este document de plată, pe care nu poți scrie că (1-2) fac 2048, în loc de 3350. Și acest document de plată se bazează pe alt document de plată, verificat, semnat, parafat, drept care nu poți ignora câteva întrebări:

  • Dacă bugetul de pensii este stabilit pe pensiile brute reale și nesimțite, pentru care se plătește impozit stabilit potrivit Codului fiscal, unde se „transferă” diferența de pensii nete? Numai la pensia în cauză este vorba de 1300 lei lunar!
  • Stabilirea pensiei brute în sistem „real”, potrivit algoritmului normal, e o favoare, fie ea și virtuală, făcută pensionarului, sau are legătură cu nivelul colectării la buget a impozitului? Sau „favoarea” e, de fapt, al doilea iepure, adică păstrarea statutului de nesimțit(ă)?

În consecință, proletarii pot fi supărați și în 2018, tot pensionarii militari și polițiști fiind principala cauză a pensiilor mici din sistemul public și a lipsei a 100 km de autostrăzi.

Ads
Abonat
Ads

Buna ziua Ne-am obisnuit sa aflam din mass media informatii trunchiate, jumatati de adevar amestecate cu minciuni sau pur si simplu minciuni, legate de pensiile militare de stat, care sunt in cele mai multe randuri catalogate ca „pensii speciale” (LEGE nr. 223 din 24 iulie 2015 privind PENSIILE MILITARE DE STAT !!! ). Politicienii, in cârdășie cu trusturile de presa pe care le controleaza, in mod intentionat, au pus intr-o lumina nefavorabila pe cei care au lucrat in S.N.A.O.P.S.N., iar din punctul meu de vedere, este vorba de o campanie de distragere a atentiei de la problemele cu adevarat importante,… Citește mai mult »

mos alecu
Vizitator
mos alecu

Nu va scrie „Total de plată (1-2): 2048; 1) Drepturi luna curentă / Pensie: 3500; 2) Impozit: 150” !…
Va scrie altceva !…

Ads
Abonat
Ads

mos alecu A te pune cu de la sine putere intr-o pozitie superioara, si apoi a spune cu jumatate de gura, jumatati de (așa-zis) adevar, pe un site (public), fara a mentiona macar o justificare a celor afirmate, imi denota, ca nu trebuie sa iau in seama, cele afirmate de dumneavoastra. Consider ca postarea dv. este jignitoare la adresa autorului articolului, si chiar la adresa celor care urmaresc (cu interes) acest site. In rândul postat, ati lasat sa se inteleaga ca este vorba de o informatie nereala, lucru pe care dumneavoastra nu il probati, in vre-un fel, in textul scris.… Citește mai mult »

Costy68
Vizitator
Costy68

Dupa cum se observa, sa inteleg ca, pensia neta 2048 a rezultat din pensia bruta 3500, numai in procent de 58.5%. Deci la o vecime cumulata de 40 ani, exemplu mod de calcul: VC 40= 65%+15% ani ce trec peste 25+9% pensie suplimentara = 94% rezulta ca nu mai mult de 85%×20% compensatie Semnul Onorific clasa I = 102%. In concluzie pensionarul militar conform legii 223/2015 modificata de oug 59/2017 primeste o pensie virtuala procentuala 102%, dar in fapt primeste o pensie procentuala de 58.5% mai mica decat procentul de la care se pleaca 65% al bazei de calcul coform… Citește mai mult »

Ads
Abonat
Ads

UNDEVA IN ROMANIA: SEDINTA DE PARTID – Presedintele la pupitrul vorbitor Discutii: – Hai sa marim veniturile: salarii, pensii, ajutoare sociale (!!!). – Bine zis !! Dar cu ce sa marim? Nu prea avem bani, pentru asa ceva …. – Pai inainte sa dăm mariri, trebuie sa investim, ca sa produca si tara asta ceva! – Nu putem sa asteptam atat – mai important este sa ne pastram ciolanu!! (se aude murmur „flamand” in sala) Presedintele in „fraiele” discutiei in mana: – Ce este de facut? (liniste mormantală – o musca se aseaza pe nasul vicepresedintelui) Presedintele continua: – E… Citește mai mult »

ciprian ovidiu
Vizitator
ciprian ovidiu

Bună seara. Vă rog să-mi spuneți dacă:
– conform OUG 59/2017, pensia (netă) de serviciu pt un militar va fi egală cu salariul/solda (netă) avută în plată ?..indiferent de condițiile de muncă, vechime, etc ???
– este posibil așa ceva ???
Întreb aceata deoarece, din salariul/solda brută se scad 45% taxe/impozite, iar din pensie doar 20%….