Luați de-aici!

Altădată eram îndemnați spre a dormi liniștiți, că există cineva care ne veghează somnul… rațiunii. Numai că, după ce ne-am liniștit prea mult, am căzut în neliniște totală, dar iarăși e bine, se pare, că pastiluțele de nesomn ne sunt vârâte și-n ochi.

Pe blogul dlui Dogaru, gustăm din „cadoul otrăvit” primit, cică, pe sursele Camerei Deputaților. Adică, un proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale.

Dincolo de faptul că titlul proiectului de lege nu prea are de-a face cu conținutul, iar forma conținutului, cu o lege zdravănă la cap, nu prea înțeleg de ce acest proiect-fâs ar fi un cadou otrăvit și pe cine ar vrea să otrăvească.

Proiectul nu vrea să abroge Legea 223, ci doar să-i modifice art.30:

Art.30 actual:

Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28. 

Art.30 propus:

Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi nu poate fi mai mare, nu poate fi mai mare decât solda/salariul brut lunar din ultima lună de activitate înainte de data pensionării, actualizat la zi cu rata inflației și creșterile salariale/majorările soldelor de grad și funcție ale militarilor activi.

Nu mă leg de incoerența textului, greșelile și omisiunile privind alte categorii de personal beneficiare al Legii 223, dar nu pot să mă întreb, în condițiile în care „cadoul” este și „final”, recent, deci, dacă propunătorii destoinici n-au observat că vine art.60 al Legii 223, tocmai modificat de OUG 59/2017, care se suprapune/contrazice/schimbă/anulează prezumtivul nou art.30:

Art.60 actual:

La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.

Nu știu cine e autorul acestei „opere” epice, însă ar avea și ceva bun, de băgat la cap de cei care consideră lipsite de bază legală actualizările salariilor/soldelor la data deschiderii dreptului la pensie: „…actualizat la zi cu rata inflației și creșterile salariale/majorările soldelor de grad și funcție ale militarilor activi.”. Anume că există o percepție cât de cât corectă, în spiritul legii și al echității, a definiției și conținutului actualizării.

Dar, probabil, iar se testează reacții și se așteaptă să mușcăm. Ca bibanul…

Categories : WoW
Anca D.
Abonat
Anca D.

Problema e ca ne transformam in / suntem cobaii lor! Ne tin in borcane de sticla, ne administreaza diferite substante si asteapta curiosi reactiile nostre! Ce viseaza noaptea/ sunt sfatuiti de unii, aplica a doua zi pe noi!

ahanlep
Abonat
ahanlep

Chiar daca m-am trezit tarziu,sa inteleg ca acum se are in vedere ridicarea stachetei la salariul din ultima luna de activitate si conform ultimelor discutii, este vorba de ultimul salar brut ori de ultimul venit brut?Se refera la cei cu drept de pensie sau/si la cei care ies la pensie?Va multumesc!

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna seara, sunt pensionat pe caz de boala beneficiez de pensie de invaliditate. Acum in februarie nu mi-a intrat pensia. Am sunat la casa de pensii, am vorbit cu cineva de acolo si mi-a spus ca decizia medicala de la comisie (pe 11.01. am fost la comisia medico – militara) a ajuns tarziu la casa de pensii respectiv 06.02. In acest caz mi-au spus ca o sa-mi primesc drepturile pe luna martie si retroactiv februarie. A mai patit cineva asa ?…..Ati mai intalnit asa cazuri ?…..Trebuie sa fac vreun demers suplimentar…..vreo cerere ceva ?……….multumesc foarte mult….o seara buna !

Ads
Abonat
Ads

Dogaru nu a fost vre-odata un lider adevarat. Dogaru este un personaj cu discurs manipulator, si prin tot ceea ce face lasa impresia ca este inhaitat cu … „altii” – din punctul meu de vedere nu este vorba doar de „o impresie”. De asemenea, cred ca este un personaj NOCIV pentru „breasla” militarilor. Personal, consider ca acest om nu ma poate reprezenta ca militar, si cred ca ii datoram o mare parte „bilele negre” ce ne sunt atribuite de partea civila a societatii romanesti. „actualizat la zi cu rata inflației și creșterile salariale/majorările soldelor de grad și funcție ale militarilor… Citește mai mult »