Efectul măririi soldei de funcție


Observații:

  • 18.07.2017 Formularul de calcul a fost modificat în urma informațiilor primite privind modalitatea de calcul a soldelor/salariilor prin aplicarea majorării soldei de funcție:
    • majorarea se aplică elementelor CF x VRS + SM + ID + Sp.fct (solda de funcție compusă); la sporurile incluse în funcție (Sp.fct.) intrând următoarele: confidențialitate, specialist de clasă, viză CFPP, lucrări de excepție, compensație risc.
    • gradațiile, solda de comandă și sporurile se calculează în baza soldei de funcție nemajorată (adică rămân neschimbate), ceea ce are ca efect o scădere semnificativă a procentului de actualizare a pensiilor; dacă nu se include indexarea din 2016, acesta poate fi negativ la această primă majorare și, desigur, neaplicabil.
  • Actualizarea pensiilor nu are absolut nicio legătură cu legea salarizării unitare (153/2017). Pensiile au fost calculate în baza unor elemente salariale care au în spate sume de bani efective, iar cuantumul acestora nu pot fi diminuat sau eliminat retroactiv din baza de calcul a pensiei, dacă aceste elemente nu se regăsesc în același cuantum procentual sau deloc în LSU.
  • Sintagma „Suma mărită” indică sumele din baza de calcul care sunt afectate de creșterea soldei de funcție.
  • La actualizare se ia în calcul gradul avut la data trecerii în rezervă, nu cel deținut în cele 6 luni alese.
  • Mărirea cu 15% a soldei de funcție este marcată, în formular, ca în exemplul din imagine:

sf-mod


loading...
Despre:
Barabas
Abonat
Barabas

Toate bune si frumoase, daca as sti cum sa incep 🙂
Adica, ce ar trebui sa trec chiar in prima casuta, la ”Procent marire”: 15 sau diferenta dintre 15 si procentul indexarii din acest an (am primit decizia de recalculare luna trecuta)? Ma deruteaza faptul ca, din moment ce fiecare trebuie sa-si treaca procentul de marire, ar insemna ca nu ar fi pentru toti acelasi. Imi cer scuze pentru ignoranta, ce-mi scapa?

Trofin
Vizitator
Trofin

Am analizat printr-un exemplu personal , adica cu datele mele din Decizia de pensie si am constata urmatoarele : 1) la rubricile a) si b) nu ati folosit rotunjirea la intreg in favoare pensionarului ; 2) la rubrica f) – indemnizatia de dispozitiv , suma s6′ ,este calculata cu solda de grad majorata cu 15% , cred ca ati aplicat majorarea de 15% la suma s6 , din stanga; 3) faptul ca s6′ este calculata diferit de prevederea Legii 152/2017 , erorile se propaga in calculele care urmeaza. Fara a avea intentia de a va supara , va rog sa… Citește mai mult »

Alex
Vizitator
Alex

Va salut cu respect si scuze ptr deranj, am si eu o nelamurire.Daca optiunea de la sfarsitul formularului este “NU”, se aduna cele doua procente provenite din difetentele de cresteri pe ani respectivi si dupa aceeia se inmulteste cu pensia bruta actualizata la nivelul 2016, sa ne dea marirea totala. Multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa si racoroasa!

Nicu G.
Vizitator
Nicu G.

Stimate,d-le Admin,
Se poate calcula și creșterea f.b.din 2018 cu 25℅?
Vă mulțumesc!

mos alecu
Vizitator
mos alecu

Bîjbîieli , bîiguieli , visuri , dezamăgiri si , bineînteles , injuraturile de rigoare la adresa “răilor” care nu vor sa considere ca feluritele mariri aplicate unor solde sint “majorari ale soldei de grad si/sau ale soldei de functie” care sa impuna aplicarea art. 60/l.223/2015 … L.138/1999 zice : ART. 4 (1) Soldele de functie ale cadrelor militare în activitate… sunt diferentiate prin coeficienti de ierarhizare, … (2) …coeficientii de ierarhizare ai soldelor de functie … sunt prevăzute în anexa nr. 1 lit. A si B. ” ART. 9 (1) Coeficientii de ierarhizare ai soldelor de grad sunt prevăzuti în… Citește mai mult »

Mariana
Vizitator
Mariana

Buna seara. Cei care s-au pensionat din MAI beneficiază de vreo mărire în iulie 2017. Și dacă da, cam care ar fi. Mulțumesc. O seară plăcută.

Marian
Vizitator
Marian

Buna ziua ! Stiti cumva daca sporurile se vor mari la 30%?

nicu t
Vizitator
nicu t

Domnule admin, parca ceva nu bate in formula de calcul cu marirea SF cu 15%. Din calculul efectuat cu formularul de recalculare la 01.01 2016-L 223 reiese o valoare mai mare la 01.01 2016 (aflata in plata ca si cuantum recalculat si nu avantajos dupa L164 sau 263) decât cea rezultata in urma aplicarii formularului cu SF marita cu 15%. Consider ca nu poate fi mai mic cuantumul majorat cu 15 la SF transpus in toate elementele din baza de calcul mai putin solda de grad decât cuantumul calculat cu aceleasi elemente pe formularul de recalculare la 01.01 2016. Ceva… Citește mai mult »

Marinescu Stelian
Vizitator
Marinescu Stelian

Am onoarea!
Incerc sa folosesc formula dv. si constat ca ma obliga sa completez rubricile: solda de merit si solda de comanda. De ce?
Multumesc! 0 zi frumoasa ca la Bucuresti ploua!

Alex
Vizitator
Alex

Va salut cu respect, dupa noua formula de calcul pe care ati afisato, pensia mea este mai mica cu -1,31%, (actualizata cu15% din 01.07.2017 cand indx este NU).Ce actualizare mai este asta dle. admin? Bataia de joc a mafiotilor si a banditilor care ne conduc. Ar trebui ca DNA-ul sa intre si sa faca curatenie in MApN. Toata stima ptr dvs. sa aveti parte numai de zile minunate!

Alex
Vizitator
Alex

Cu scuzele de rigoare, dupa aceasta “actualizare pozitiva”, ramane in plata cuantumul avantajos? Cu respect!

Liviu
Vizitator
Liviu

Bună de dimineața!
P.d.v. Personal:
Eu cred că se aplică întâi actualizarea pt a modifica elementele componente al soldei si apoi se indexează cu diferența.
Zi minunată! Liviu Floca

nistor
Vizitator
nistor

Buna ziua, afirmati ca la actulizare se va lua in calcul gradul de trecere in rezerva. Eu am avut in cele 6 luni gradul de lt.col,iar la trecerea in rezerva col.ce se va lua in calcul coeficientul de 1,7(lt.col)sau 1,8(col)? va multumesc.

was
Vizitator
was

vechime 31 ani cumulat 42, 20 ani conditi speciale 4,6 ani conditii deosebite ,pensie net 2450 RON acum, fara omm, 85% legea 223 .legea 263 m-ar avantaja?.

fffighter
Vizitator
fffighter

Buna Ziua Va rog sa-mi spuneti daca la pct g1) sporurile incluse in solda de functie se ia in calcul si sporul pt lucrari de exceptie(dvs l-ati trecut ca exemplu in formular ca se ia in calcul), deoarece la mine in anexa ref la baza de calcul aferenta deciziei de pensie nu este luat in calcul la cuantumul compus actualizat al soldei functie, acest spor fiind inclus in cuantumul actualizat al elementelor (g1..gn) -> (j1…jn) care nu compun SFB, majorat. De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca la pct g1) sporurile incluse in solda de functie se ia in calcul… Citește mai mult »

loading...