Efectul măririi soldei de funcție


Observații:

  • 18.07.2017 Formularul de calcul a fost modificat în urma informațiilor primite privind modalitatea de calcul a soldelor/salariilor prin aplicarea majorării soldei de funcție:
    • majorarea se aplică elementelor CF x VRS + SM + ID + Sp.fct (solda de funcție compusă); la sporurile incluse în funcție (Sp.fct.) intrând următoarele: confidențialitate, specialist de clasă, viză CFPP, lucrări de excepție, compensație risc.
    • gradațiile, solda de comandă și sporurile se calculează în baza soldei de funcție nemajorată (adică rămân neschimbate), ceea ce are ca efect o scădere semnificativă a procentului de actualizare a pensiilor; dacă nu se include indexarea din 2016, acesta poate fi negativ la această primă majorare și, desigur, neaplicabil.
  • Actualizarea pensiilor nu are absolut nicio legătură cu legea salarizării unitare (153/2017). Pensiile au fost calculate în baza unor elemente salariale care au în spate sume de bani efective, iar cuantumul acestora nu pot fi diminuat sau eliminat retroactiv din baza de calcul a pensiei, dacă aceste elemente nu se regăsesc în același cuantum procentual sau deloc în LSU.
  • Sintagma „Suma mărită” indică sumele din baza de calcul care sunt afectate de creșterea soldei de funcție.
  • La actualizare se ia în calcul gradul avut la data trecerii în rezervă, nu cel deținut în cele 6 luni alese.
  • Mărirea cu 15% a soldei de funcție este marcată, în formular, ca în exemplul din imagine:

sf-mod


Despre:
fffighter
Vizitator
fffighter

Deci sporul pt lucr de exceptie se ia in calcul la g1) ati spus. E corect cum am inteles?Dar sporul de confidentialitate se ia în calcul la pct g1)? Multumesc

Alex
Vizitator
Alex

Va salut cu respect, era o formula de calcul al pensiei cf. lsu pana in 2022, n-am mai gasito, imi puteti spune unde este postata? Multumesc anticipat!

Trofin
Vizitator
Trofin

Am rugamintea , daca aveti disponibilitate , sa-mi faceti cunoscut actul normativ prin care la actualizarea pensiilor solda de comanda , gradatiile si sporurile care nu sunt incluse in solda de functie nu se actualizeaza odata cu solda de functie , adica raman in cuantumul anterior datei de aplicare a legii 152/2017.
Va multumesc !.

Mihai23
Vizitator
Mihai23

Cu respect pentru ceea ce faceti, va intreb daca indexarea de 5,25% se aplica la calculul pensiei daca la calculul acesteia intra si luna iulie, cand s-a marit solda cu 15%?

Bostan
Abonat
Bostan

Tocmai am constatat din estimare pe acest formular , atat rezultatul pentru pensia mea ( rezervist cu art. 21 cu data de 01.11.2016) cat si a altor 3 colegi , ca procentul de majorare ales de 15% se incadreaza in cresterea de 5,25% data pe anul 2017 , astfel incat pensiile raman in cuantumul indexat in ian. 2017 , deci sa nu fie majorari de pensii la actualizare.Deci fara crestere cheltuiala la buget pe acest an.Iar cum de la 15.09.2017 pensiile nu se mai actualizeaza rezulta ca ……..

Nicu G.
Vizitator
Nicu G.

D-le admin.
Am onoarea să vă salut!
Vă rog lămuriți- mă și pe mine în problema asta cu acest program.
Actualizare 15%.
Introduc datele din decizia de pensie,recalculată,iar la final îmi dă cu minus,la rubrica an 2017!?
Vă mulțumesc anticipat!

STELIAN
Vizitator
STELIAN

Buna ziua
Cand vreau sa introduc date in formular nu -mi da voie .

STELIAN
Vizitator
STELIAN

buna ziua
Cand duc cursorul pe casuta nu-mi da voie sa scriu nimic .Ramane cursorul ata.
Nu stiu .Odata mergea dar acum vad ca nu mai merge .
Cu respect

STELIAN
Vizitator
STELIAN

Buna ziua
Am apasat orice tasta dar nu-mi da voi sa pozitionez cursorul ,si nici sa scriu nimic decat in sectiunea asta .
Nu stiu .Sunt blocat cumva???
Cu respect

STELIAN
Vizitator
STELIAN

Nu merge și nici nu pot sa adaug un comentariu nicaieri decat aici atat la sectiunea asta .nu stiu de ce nu mai merge intrucat pana acum mergea.
Cu respect

liviu
Vizitator
liviu

Am fost chemat la ISU pentru refacerea bazei de calcul cu 15 la suta la solda de functie in urma cu 2 luni. Nu am primit inca noua decicizia de pensie. Oare de ce dureaza atat de mult?

Andy
Vizitator
Andy

Buna ziua,
Nu se pot introduce datele necesare calculului actualizarii pensiei. Toate casutele sunt inactve, inclusiv cele notate cu *. Ce e de facut?

Andy
Vizitator
Andy

Buna ziua,
Ordinul Meritul Militar se ia in calcul la actualizare?

Cîrstian Eduard Viorel
Vizitator
Cîrstian Eduard Viorel

Felicitări pentru faptul că ne ajutați cu acest formular! Sunt rezervist începand cu 30.04.2017 și aștept actualizarea iar acest formular m-a ajutat enorm! Vă mulțumesc!

Teodorescu Viorel
Vizitator
Teodorescu Viorel

Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta in speta urmatoare: La trecerea in rezerva pentru calculul pensiei am ales cele sase luni din perioda in care aveam gradul de plt.maj., La trecerea in rezerva (in aceeasi zi cu trecerea in rezerva, 31.12.2016), cu drept de pensie LDV, am fost avansat la gradul de plt.adj.. Pe data de 15.08.2018 am primit plicul cu decizia de actualizare a pensiei (in conformitate cu cresterea soldei de functie a cadrelor in activitate din data de 30.06.2017) dar fara a actualiza si gradul avut la trecerea in rezerva respectiv plt.adj. Din punctul d-voastra de… Citește mai mult »