Din nou în vizor?!

vizor

Iată ce ar avea în cap noul prim-ministru/guvern Tudose, potrivit dcnews.ro:

„Referitor la pensiile speciale, Guvernul a început o simulare pe acest segment [..] Nu va fi o acțiune brutală de tăiere,  dar unele lucruri au luat-o razna.

Nu este normal ca să ieși la pensie având pensia de 120 la sută din salariu. Este un lucru anormal. Toată lumea trebuie să aibă pensia pe același modul de calcul.

Măsurile vor fi luate după simulări, după ce se fac aplicări teoretic la diverse categorii de pensionari pentru a vedea ce efecte au. Nu trebuie să facem bine la câteva categorii de persoane, și să dezavantajăm pe alte categorii. Ideea este să nu facem rău nimănui, precizează sursele guvernamentale.”

Se pare că o LPU (lege a pensiilor unitare) bate la ușă.

Nicu G.
Vizitator
Nicu G.

Acest guvern,să pună osul și mintea la treabă, să se ocupe de guvernare în sensul de creștere economică,atragerea de fonduri europene etc.
Pe lângă aceste măsuri,să reducă evaziunea fiscală,să atragă investitori,creerea unor noi locuri de muncă,asta e urgență acestui guvern.
Cred că, în viitorul cât mai apropiat va pleca cum au și venit,a dică într-o seară!
Toți,dar toți care au venit la putere,se leagă de pensii mascând prin aceasta neputință guvernanților.
Bine că un primar de comună are salariu dublat față de anul trecut!
Pensionarii,au muncit o viață,pt această pensie.
Hai,și mai lăsați placa asta stricată si puneți mintea la treabă.Dacă nu,lăsați pe alții!

giuglea florian
Vizitator
giuglea florian

Mi se pare de bun simt ce a spus primul ministru. Parte din necazuri poate le avem si din lipsa de masura a unor sefi care tineau neaparat sa aibă o pensie mai mare ca solda.

Admin
Vizitator
Admin

Cam greu cu simțul măsurii…

Barabas
Abonat
Barabas

Admin, nu credeti ca o eventuala LPU, bazata pe ”acelasi modul de calcul”, inseamna de fapt intoarcerea la contributivitate? In opinia dvs, ar putea exista o alta solutie in privinta militarilor, magistratilor, etc., o solutie de compromis?
In afara de asta… nu cumva textul (citatul) se refera la o aliniere, ca algoritm de stabilire a cuantumului, exclusiv a pensiilor asa-zis ”speciale”?

Admin
Vizitator
Admin

Categoric, asta vrea să însemne, iar „toată lumea” reprezintă… toată lumea. Desigur, pot fi acceptate anumite nuanțe în acest „același mod de calcul”, atâta timp cât un locotenent, oricât de „minunat” ar fi, nu poate primi 5 salarii medii brute pe lună, pe când un CEO de 22 ani poate. Compromisul ar fi o combinație între contributivitate și elemente „speciale”, asta ca să satisfacă mânia proletară a celor de pe cealaltă a baricadei, dar și să stăvilească lipsa măsurii din curtea „specială”, iar aici nu mă refer numai la beneficiarii Legii 223 (la unii dintre ei, de fapt!). Aliniere nu… Citește mai mult »

Ifrim
Vizitator
Ifrim

Cu respect dar nu toata lumea a trebuit sa intre in NATO si sa paraseasca sistemul inainte de termen, nu toata lumea a fost platita 24 din 24 , ce va povestesc eu d-stra ca le stiti mai bine ca mine dar incerc sa,mi calmez neuronii agitati(cati o,r mai fi dupa atata stres)

Admin
Vizitator
Admin

Să avem, totuși, speranța că aceia care fac acuma simulări pe fel de fel de variante să aibă în cap o viziune de ansamblu asupra semnificației pensiei militare și nu numai înșiruiri de cifre seci, dacă tot ne supun terapiei cu stres. Și e terapie intensivă, văzând acuma că firul roșu al noii legi a pensiilor, și singurul subiect dezbătut la tv din 2 în 2 ore în această privință, îl reprezintă eliminarea pensiilor speciale. Altceva nu e important.

micutzul
Vizitator
micutzul

Personal m-am cam saturat . De cand am iesit in pensie nu este nebun care sa nu se lege de pensia mea. Pensia mea reprezinta de fapt un contract cu statul , stat care face ce face si incalca permanent acest contract. Vin tot felul de neaveniti si isi dau cu parerea asupra unor legi care afecteaza sute de mii de oameni. Despre ce contributivitate vorbim domnilor? Cand a contribuit armata la fondul de pensii? Si cum dupa ce ai facut praf armata si ai trecut in rezerva zeci de mii de oameni in putere acum te …. in capul… Citește mai mult »

Admin
Vizitator
Admin

Păi cine a zis că trebuie să fi contribuit?! S-a văzut că putem avea și pensii calculate ipotetic, adică pe principiul „cam cât ar fi pensia dacă ar fi contribuit” și a fost perfect legal… Prin urmare, azi se poate orice dacă iar se trezește vreun frustrat, care fost prins dormind în post când făcea armata, sau vreo frustrată, care n-a avut noroc cu locotenentul când era tinerică, iar acuma e sus-pus(ă), cu excepția capului, își dă seama că nu mai încape de pensiile militare, că din cauza lor se duce bugetul de râpă. Doamne ferește când i se pune… Citește mai mult »

Ifrim
Vizitator
Ifrim

LPU bate la usa? Adica o sa vedem lupu’?

Admin
Vizitator
Admin

Bine ar fi să avem o lege universală a pensiilor unitare! 🙂

jean
Vizitator
jean

Sun de acord intrutotul la diversele comentarii,insa este un principiu de drept care este explicit. Un drept castigat nu il pierzi. Eu mi-asi dori sa fie totusi gasita o solutie care tine de bun simt. Nu am peste100/100 la pensie ca alti colegi, dar nu mi se pare normal ca un ofiter, coleg, care a avut functie de general si a iesit la pensie pana in 2005, sa aiba pensie putin mai mica ca a mea. Aici trebuie gasita o solutie corecta de bun simt pentru toti camarazii indiferent ca eu sunt m.a.i. si alti colegi m.a.p.n.

Admin
Vizitator
Admin

Da, există acest principiu și, chiar dacă nu este obligatoriu, se cam respectă. În acest sens, dreptul la pensie nu ni-l poate lua nimeni. Dar nu-i împiedică acest principiu să ne „ajusteze” suma, s-o recalculeze după principii ipotetice, cum ar fi cel al contributivității, s-o numească nesimțită, specială, ajutor social, să arunce cu noroi în beneficiari și să bage zâzanie între ei, răsturnând ierarhiile firești. Am crezut, mare parte dintre noi, în principiul dreptului câștigat și uite ce ne-au făcut Boc și camarila! Ne-au transformat în așa-zișii milogi nesimțiți ai societății, ne-au dezbinat, ne-au redus carierele la cules de porumb.… Citește mai mult »