Din nou în vizor?!

vizor

Iată ce ar avea în cap noul prim-ministru/guvern Tudose, potrivit dcnews.ro:

„Referitor la pensiile speciale, Guvernul a început o simulare pe acest segment [..] Nu va fi o acțiune brutală de tăiere,  dar unele lucruri au luat-o razna.

Nu este normal ca să ieși la pensie având pensia de 120 la sută din salariu. Este un lucru anormal. Toată lumea trebuie să aibă pensia pe același modul de calcul.

Măsurile vor fi luate după simulări, după ce se fac aplicări teoretic la diverse categorii de pensionari pentru a vedea ce efecte au. Nu trebuie să facem bine la câteva categorii de persoane, și să dezavantajăm pe alte categorii. Ideea este să nu facem rău nimănui, precizează sursele guvernamentale.”

Se pare că o LPU (lege a pensiilor unitare) bate la ușă.

Nicu G.
Vizitator
Nicu G.

Acest guvern,să pună osul și mintea la treabă, să se ocupe de guvernare în sensul de creștere economică,atragerea de fonduri europene etc.
Pe lângă aceste măsuri,să reducă evaziunea fiscală,să atragă investitori,creerea unor noi locuri de muncă,asta e urgență acestui guvern.
Cred că, în viitorul cât mai apropiat va pleca cum au și venit,a dică într-o seară!
Toți,dar toți care au venit la putere,se leagă de pensii mascând prin aceasta neputință guvernanților.
Bine că un primar de comună are salariu dublat față de anul trecut!
Pensionarii,au muncit o viață,pt această pensie.
Hai,și mai lăsați placa asta stricată si puneți mintea la treabă.Dacă nu,lăsați pe alții!

giuglea florian
Vizitator
giuglea florian

Mi se pare de bun simt ce a spus primul ministru. Parte din necazuri poate le avem si din lipsa de masura a unor sefi care tineau neaparat sa aibă o pensie mai mare ca solda.

Barabas
Abonat
Barabas

Admin, nu credeti ca o eventuala LPU, bazata pe ”acelasi modul de calcul”, inseamna de fapt intoarcerea la contributivitate? In opinia dvs, ar putea exista o alta solutie in privinta militarilor, magistratilor, etc., o solutie de compromis?
In afara de asta… nu cumva textul (citatul) se refera la o aliniere, ca algoritm de stabilire a cuantumului, exclusiv a pensiilor asa-zis ”speciale”?

micutzul
Vizitator
micutzul

Personal m-am cam saturat . De cand am iesit in pensie nu este nebun care sa nu se lege de pensia mea. Pensia mea reprezinta de fapt un contract cu statul , stat care face ce face si incalca permanent acest contract. Vin tot felul de neaveniti si isi dau cu parerea asupra unor legi care afecteaza sute de mii de oameni. Despre ce contributivitate vorbim domnilor? Cand a contribuit armata la fondul de pensii? Si cum dupa ce ai facut praf armata si ai trecut in rezerva zeci de mii de oameni in putere acum te …. in capul… Citește mai mult »

Ifrim
Vizitator
Ifrim

LPU bate la usa? Adica o sa vedem lupu’?

jean
Vizitator
jean

Sun de acord intrutotul la diversele comentarii,insa este un principiu de drept care este explicit. Un drept castigat nu il pierzi. Eu mi-asi dori sa fie totusi gasita o solutie care tine de bun simt. Nu am peste100/100 la pensie ca alti colegi, dar nu mi se pare normal ca un ofiter, coleg, care a avut functie de general si a iesit la pensie pana in 2005, sa aiba pensie putin mai mica ca a mea. Aici trebuie gasita o solutie corecta de bun simt pentru toti camarazii indiferent ca eu sunt m.a.i. si alti colegi m.a.p.n.