Cuprins de remușcări, deputatul Roman propune năstrușnicii

După ce le-a scuipat în creștet pensionarilor, ca unui minus ce sunt pentru societate!, deputatul PNL Florin Roman s-a gândit și la fapte bune. Și asta, pe bune! Numai că ceea ce i-a ieșit din cap și din pix e bizar. Spre paradoxal, dacă citim legea de la cap la coadă, cu această potențială modificare. Dar și unele decizii ale Curții Constituționale.

B89-2019

B89-2019EM

Aici, propunerea legislativă.

Cu aplecare, spre Legea 384/2006 Art. 45:
(1) Soldaţilor şi gradaţilor profesionişti le încetează contractul şi sunt trecuţi în rezervă sau scoşi din evidenţele militare, după caz, în următoarele situaţii:
a) la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, stabilită prin ordin al ministrului apărării;
b) la expirarea termenului contractului, în situaţia în care nu sunt posibilităţi de reînnoire din cauza reducerii funcţiilor ca urmare a desfiinţării, restructurării sau a dislocării unităţii;
c) când sunt clasaţi „inapt pentru serviciul militar” de către comisiile de expertiză medico-militară;
d) când sunt clasaţi „apt limitat” de comisiile prevăzute la lit. c);
e) pentru motive sau nevoi ale Ministerului Apărării;
f) înainte de termenul de expirare a contractului, cu acordul ambelor părţi;
g) la expirarea termenului contractului, în situaţia în care una dintre părţi nu mai optează pentru reînnoirea contractului;
h) când nu mai îndeplinesc criteriile specifice, stabilite prin ordin al ministrului apărării, pentru ocuparea funcţiei;
i) prin demisie;
j) ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare prevăzute la art. 28 lit. e), când comit abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispoziţii legale …. etc.

 

Alexcta
Abonat
Alexcta

NU trebuie să îi Băgăm în Seamă pe Toți Neaveniții!

Rob
Vizitator
Rob

Buna ziua,
Imi cer scuze, dar nu inteleg exact unde ma incadrez. Daca am varsta de 51 de ani si lucrez de 25 ani in conditii speciale, dupa aprobarea proiectului, mai pot iesi la pensie?
Va multumesc!

Marin
Vizitator
Marin

Bună ziua.Nu am înteles la ce „săstruşnicii” faceți referire în legatură cu proiectul domnului deputat Florin Roman…puteți da detalii?

irimia georgica
Vizitator
irimia georgica

Si ma rog care sunt acele nastrusnicii , ca ati uitat sa le semnalati

irimia georgica
Vizitator
irimia georgica

Ce parere aveti despre situatia de DISCRIMINARE creata MILITARILOR VETERANI, mai exact fostilor militari angajati trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani (conf.Lg.384/2006.art.45), din motive neimputabile lor, care nu pot beneficia de scaderea grupei de munca din varsta standard de pensionare (conf.Lg.223/2015.art.21), cu toate ca au realizat vechimea in specialitate de 15 ani care se cere in legea pensiilor militare (Leg.223/2015.art16). De ce oare sunt bagati (militarii trecuti in rezerva) la art.19 la fel cu cei cu o vechime in specialitate de doar 10 ani care, normal, neavand vechimea in specialitate de 15 ani, nu pot beneficia altfel.… Citește mai mult »

VD
Abonat
VD

Cu mult mai putini ani efectivi, cu mult mai putini ani cumulati, cu orice va trece prin cap: ” dragoste de munca”… „raspundere”… „sarcini si atributii”, merite, aprecieri, medalii, diplome de la servicii straine… sau Presedinte… Nu pot comenta… Ma doare! Vai ce ma doare! 700 lei in plus chiar daca s-a „tras pe tusa” 6 luni… motiv de „sunt cu capul”… Urlu ca lupul la LUNA PLINA… dar ma multumesc cu faptul ca Doamne Doamne are alt plan pentru mine! Am sa fiu acolo cu gluga sau fara gluga si am sa trag de sfoara!

George.
Vizitator
George.

Și ce a făcut rău în asta domnul deputat Roman pentru ca se implica în problema acestor militari care au fost dați afară din sistem din motive neimputabile.Cu acești militari s a început profesionalizarea armatei cu EI s-a initrat în NATO.cu EI s-a participat în TO.