Atac anticipat parțial la vârsta standard

Se pare că unii parlamentari au început să se bată, electoral,  în proiecte de lege pe pensiile speciale. Dacă proiectele ce le vor rase de pe fața pământului național ocolesc pensiile militare, uite că se trezește un senator patriot, care vrea să le sugrume, încă o dată, și pe acestea.  Pe scurt, omul vrea să dispară din Legea 223/2015 pensia anticipată parțială, iar vârsta standard (redusă) de pensionare să nu fie mai mică de 50 ani.

Propunerea legislativă a fost depusă ieri, 05.02.2019, la Senat.

19b014FG

Și motivarea:

19b014EM

Dincolo de motivarea-beton, de-ți dau lacrimile când auzi despre grija față de cariera militară, unele propuneri sunt hilare, ca să nu spun altfel. Cică, dacă ceri să activezi până la 5 ani peste vârsta standard, primești 10% în plus la pensia militară! Serios, domnule senator? Adică tot în cei 85% deja plafonați la pensia brută, sau la pensia netă limitată la nivelul mediei soldelor nete? Mai bine v-ați întreba și ce s-ar întâmpla cu pensiile anticipate parțiale existente!

Ion
Vizitator
Ion

Da de ale magistratilor nu au nici o framantare?ca pana la finele acestui an trec de miliard pe luna…

Rob
Vizitator
Rob

Eu cred ca se pregateste sa dea ceva ca fiind neconstitutional si probabil ca vor sa incerce sa reduca numarul celor care vor iesi la pensie. Ce pareri aveti?

Narcisss
Vizitator
Narcisss

Are sorti de izbanda ? Vad ca e initiata de un senator psd?in iulie fac 25 ani de cascheta, sa mai astept ? Sau sa plec acum? Multumesc
Anticipat ce inseamna? Din 60 scazi 5 ani si nu scazi grupe?

Titi
Vizitator
Titi

Mai este mult pana departe..! Acest proiect de lege este inregistrat la Senat cu nr.B 14/05.02.2019, si ar trebui sa stea in Consultare publica pana in data de 06.04.2019 (se pot trimite propuneri.!), apoi Biroul Permanent il va repartiza la comisii. Mai aproape de finalizare pot fi alte doua proiecte de legi privind pensiile de serviciu: 1. Pl x nr.166/28.03.2018, initiat de parlamentarii USR, care asteapta un raport al Comisiei pentru munca din Camera deputatilor inca din data de 19.04.2018. Guvernul are un punct de vedere prin care Parlamentul sa decida asupra acestui proiect de lege, si care prevede ABROGAREA… Citește mai mult »

Carmen
Vizitator
Carmen

Vă salut cu respect! Anul viitor, în luna mai, am la activ 15 ani de armată (condiții speciale) și 28 de vechime cumulată. Intenționez să trec în rezervă în acel moment, în condițiile în care sunt clasat apt limitat de acum 2 ani. În decembrie împlinesc 49 ani. Aprobarea acestui proiect legislativ poate determina anularea intenției mele? Vă mulțumesc

George
Vizitator
George

Se poate aplica si retroactiv , la cei care deja au trecut in rezerva cu pensie parțial anticipata

cristyana
Vizitator
cristyana

Buna ziua! Vad ca scrie in propunerea legislativa initiata de un PSD-ist ca nu ar fi in procedura de urgenta, dar tot ei hotarasc cat de „urgenta” e. Cum speranta moare ultima, sa speram ca nu vor face modificarea prin OUG peste noapte, ca atunci chiar ne taie tot elanul celor care ne apropiem de pensionare. Va urmaresc de aproape 2 ani si sunt uluita de toate modificarile care au loc an de an… s-a dus pe apa sambetei predictibilitatea si disciplina carierei militare… nu mai poti fi sigur de nimic. D-le admin., va rog un raspuns si pt mine,… Citește mai mult »

Damian Virgil Costel
Vizitator
Damian Virgil Costel

Întrebare: pensia militară este considerată pensie specială?

Georgescu Adrian
Vizitator
Georgescu Adrian

Sa speram ca nu se va da această lege

Slob
Vizitator
Slob

Dreptul la opinie. Asta se intanpla pt ca nu avem generali toți îs marionete.. Ii joaca cum vrea politicul.. Nu ma sunt generali de altădată. Gen cheler barloiu, ăștia luau de gat și pe președinte..

Daniel
Abonat
Daniel

Bună ziua. Domnule administrator vă rog să mă lămuriți cu următoarele probleme: Care este diferența dintre trecerea în rezervă cu drept de pensie în data de 27.02, 28.02 sau 01.03? Pentru care din datele enumerate prima pensie va fi pentru luna martie? Care sunt drepturile care trebuie solicitate la pensionare, drepturi date de lege, chiar dacă acum nu se acordă, cum ar fi ajutorul stabilit în raport cu solda funcției de bază, dar și altele de care aveți dumneavoastră cunoștință? Art. 20 alin. (1) din Cap. 2 al Anexei VII din Legea nr. 284/2010: „(1) La trecerea în rezervă sau… Citește mai mult »

dorin
Vizitator
dorin

daca stie cineva cat ar insemna pana ca acest nenorocit de proiect sa fie adoptat si pus in aplicare prin monitorul oficial ? asa binenteles daca se ajunge acolo . se poate sa insemne 01.07.2019 . proceduri de senat .. cam deputatilor .. presedinte etc ?

Nicolae
Vizitator
Nicolae

Bună ziua.Sunt clasat apt limitat,25 ani vechime cadru militar la 01.08.2019,vârta 47 de ani în octombrie 2019.Dacă se aprobă acest proiect de modificare a legii 223/2015 care este vîrsta la care mai pot ieși la pensie de serviciu anticipată?Mulțumesc!

MariusD
Vizitator
MariusD

Buna seara, stiti cumva ce au modificat cu HG 40/2019 pentru modificarea HG 1294/2001?
Anexele 1 si 5 sunt clasificate, iar daca au modificat la perioadele de drept si le micsoreaza ( de exemplu de la 6 luni pt. un an la grupa speciala, la 4 luni pentru un an) nici nu mai este nevoie de legea cu limitarea de varsta ca ne omoara si asa.

radunitu71
Abonat
radunitu71

Buna seara, domnule administrator ! Va rog respectuos, doresc sa stiu si eu daca prevederile HG 40 / 2019 ma vor afecta. Mentionez ca am facut raport in 21.01.2019, cu iesire in 15.02.2019. Am o vechime de 28 ani, 4 luni si 15 zile (la 15.02.2019), din care se vor scadea vreo 70 zile (cursuri, permisii, invoiri etc.). Toata perioada am avut 6 luni la an, adica speciala. Va intreab astea deoarece: 1. Anexele modificate sunt cele specifice MApN – anexa 1 si STS – anexa 5; 2. Eu ies la pensie din MAI, dar am 10 ani si 1… Citește mai mult »