Atac anticipat parțial la vârsta standard

Se pare că unii parlamentari au început să se bată, electoral,  în proiecte de lege pe pensiile speciale. Dacă proiectele ce le vor rase de pe fața pământului național ocolesc pensiile militare, uite că se trezește un senator patriot, care vrea să le sugrume, încă o dată, și pe acestea.  Pe scurt, omul vrea să dispară din Legea 223/2015 pensia anticipată parțială, iar vârsta standard (redusă) de pensionare să nu fie mai mică de 50 ani.

Propunerea legislativă a fost depusă ieri, 05.02.2019, la Senat.

19b014FG

Și motivarea:

19b014EM

Dincolo de motivarea-beton, de-ți dau lacrimile când auzi despre grija față de cariera militară, unele propuneri sunt hilare, ca să nu spun altfel. Cică, dacă ceri să activezi până la 5 ani peste vârsta standard, primești 10% în plus la pensia militară! Serios, domnule senator? Adică tot în cei 85% deja plafonați la pensia brută, sau la pensia netă limitată la nivelul mediei soldelor nete? Mai bine v-ați întreba și ce s-ar întâmpla cu pensiile anticipate parțiale existente!

Florin
Vizitator
Florin

Domnule Admin, citind analiza dvs. pertinenta (si cu o amara ironie) din 06.02.2019 , referitoare la aceste propuneri legislative, in care initiatorii acestor proiecte se preocupa „cu simt de raspundere” sa ne tina in activitate, pentru binele obstesc (daca e posibil peste 65 ani, sa nu mai fie nevoie de pensie) si citind expunerea de motive din proiectul celor de la PSD (ca sa nu mi spun de proiectul „deontologilor” de la PNL), nu pot sa nu-mi pun si eu intrebarea: de ce nu se intreaba luminatii legiuitori si bineintentionatii guvernanti (fara deosebire de culoare politica si ideologii) de ce… Citește mai mult »

Ady
Vizitator
Ady

Ăla ori a fost beat ori a visat. La 50 ani in strada sau in misiune in Afganistan sa se ducă el. Se joaca cu libertatea militarilor și face discriminări

Adrian
Vizitator
Adrian

O parte a proiectului, cel putin, nu se poate aplica decat in cazul in care se modifica si legea civila a pensiilor, unde reducerea maxima dupa 24 de ani de grupa I de munca este 12 ani. Mi se pare absolut decent ca varsta de pensionare sa nu scada sub 48 ani.

marian
Vizitator
marian

Cu respect!dacă ești pensionat pe caz de boala militar, mai poți lucra, colabora cu vreo firma privata? Ce masuri, sancțiuni riști?

laur168
Abonat
laur168

UPDATE 08 02
Inițiativa nu a fost înregistrată la Parlament. Probabil, estimând că ar aduce ceva deficit de imagine într-un an electoral, conducerea PNL le-a dat peste degete inițiatorilor.
Oricum, zarurile au fost aruncate deja. S-a devoalat intenția liberalilor pedelizați în domeniul pensiilor.

Iulian
Abonat
Iulian

Daca are vreun număr inițiativa asta ca sa urmărim procesul legislativ.

dorin
Vizitator
dorin

buna seara . va multunesc pt raspuns d-le admin si va multumesc pt ca faceti aceti acest lucru indiferent de zi si de ora . in legatura cu intrebarile mele .. am gasit un articol din data de 02.12.2018 semnat de Tache in gazeta Capital prin care se induce zvonul ca mnistrul Dan ar candida la europalamentare si….. BOMBA … cine ar fi in fruntea sustinutilor la inlocuirea acesteia ? nimeni altul decat senatorul Brailoiu initiatorul proiectuli b14 . daca articolul reflecta o eventualitate reaitate cred ca proiectul e deja de acum lege .

Narcisss
Vizitator
Narcisss

Sa traiti! Privesc si eu cu interes cum va evolua acest proiect legislativ , deoarece in iulie as face 25 ani de cascheta. Un prieten senator de la ciuma rosie , mi a adus spre stiinta urmatoarele:domnul senator patriot Brailoiu este presedintele comisiei de aparare din senat, si ca el are acordul sefilor pt acest proiect legislativ,iar pana in mai este la promulgare la presedinte, acolo a zis ca e un hop, acum cat o fi de adevarat ,vom vedea ,stau cu sufletul la gura pt ca sunt apt limit la a doua incadrare, (infarct miocardic)parca imi pare rau ca… Citește mai mult »

Florin
Vizitator
Florin

De Hg 40 din 30.01.2019 aflat cineva?
Oare ce s-o fi modificat in anexe la HG 1294/2001?

Laurențiu
Vizitator
Laurențiu

Buna seara!Va rog să mă sfătuiți,pt.a nu risca,cu ce data, cel târziu ,sa optez sa ies la pensie anticipată parțială .Mulțumesc.