Actualizarea MAI din mers.

Din surse verificate, există la nivelul instituțiilor din MAI, cu atribuții pe linia pensiilor militare, documente oficiale care stabilesc/clarifică următoarele aspecte (prezentate în sinteză), care au avut în ultima perioadă – cam lungă – darul de a tensiona la maximum răbdarea și nervii multor oameni:

  • Actualizarea cu 15 % a soldelor de funcție, potrivit Legii 152/2017, se face pentru toate pensiile al căror drept a fost deschis începând cu data de 30.06.2017.
  • Actualizarea cu 10 % a salariilor de funcție, potrivit Legii 152/2017, se face pentru toate pensiile al căror drept a fost deschis începând cu data de 01.10.2017.
  • Actualizarea cu 25 % a soldelor/salariilor brute, potrivit Legii 153/2017, se face pentru toate pensiile al căror drept a fost deschis începând cu data de 01.01.2018.
  • Actualizările de mai sus se aplică tuturor celor 6 luni din baza de calcul, indiferent de perioada aleasă.
  • Se vor reface următoarele documente, care trebuie semnate de titulari:
    • tabelele de la pct.7(8) din fișa de pensie;
    • adeverințele cu salariul net, prin aplicarea contribuțiilor și impozitului potrivit cotelor valabile la data deschiderii dreptului de pensie.
  • Sunt stabilite termene, sub „semnul” regimului de urgență, pentru retrimiterea documentelor la Casa de Pensii.

Și în privința retroactivității, concluzia este că tuturor celor pensionați începând cu data de 30.06.2017, care nu au beneficiat, după caz, de majorările enumerate mai sus, li se vor reface dosarele de pensionare (în partea documentelor care impun actualizarea).

Petre B
Abonat
Petre B

Bună seara
Puteți să-mi spuneți dacă media din decizia de pensie este 4889 și pensia netă este 3450, cât va fi pensia netă după actualizarea cu 15 %?
Vă mulțumesc!

Mircea
Vizitator
Mircea

Va rog sa nu va suparati pt. intrebarea pe care o adresez. Sunt fost cadru MAI-politie, m-am pensionat in august 2017. Pot beneficia de actualizarea de care mentionati? Multumesc!

Petre B
Abonat
Petre B

Mulțumesc frumos

Ionel
Vizitator
Ionel

Buna ziua,
a inceput actualizarea la MAPN ? Aveti idee daca colegii nostri au primit decizii de actualizare ?
Multumesc…..o zi buna sa aveti !

Viorel
Abonat
Viorel

Buna ziua, referitor la actualizare trebuie facuta cerere la unitatea care a intocmit dosarul sau asteptam sa primeasca unitatea respectiva de la casa de pensie solicitare sa faca demersuri pt actualizare. Intreb deoarece am facut contestatie la decizie in februarie dar nu am primit nici un raspuns inca. Multumesc.

George
Vizitator
George

Buna ziua
M-am pensionat cu 31 iulie 2017,brutul majorat 4419,fara OMM(am fost MAC 16 ani si subofiter 11),baza de calcul februarie-iulie 2017,majorat cu 15% pentru o zi din iunie si 30 din iulie,solda neta 3759.Va rog sa-mi calculati cu majorarea de 15% si pentru februarie iunie(fara o zi) solda.Va multumesc anticipat.Am onoarea!

vasile
Vizitator
vasile

buna ziua. incepand cu luna februarie, sporul de solicitare neuropsihica a fost majorat cu 5%, actualmente fiind 10%. daca perioada aleasa pentru calcul este anterioara acestei majorari, la calculul pensiei se adauga si cei 5% pe aceea componenta salariala ? multumesc mult.

Niky
Vizitator
Niky

Bună ziua
Vă rog sa-mi spuneți și mie aceste actualizări la solda de funcție este valabila și la cei pensionați din sistemul penitenciar.
Sunt pensionar începând cu 01.09.2017.
Vă mulțumesc.

ALEX
Vizitator
ALEX

Buna ziua.
Sunt fost cadru MAI-politie, m-am pensionat începând cu data de 26.06.2017.. Pot beneficia de actualizarea de care mentionati? Multumesc!

Veronica
Vizitator
Veronica

As vrea sa va intreb daca cei pensionati in 2001 si carora prin recalculare le-a crescut pensia beneficiaza de actualizarea MAI?